Conecteaza-te cu noi

Eveniment

Mehedinți: Polițiștii confiscă de toate, bani, țigări, detergenți, petarde

Publicat

pe

Având în vedere acțiunea națională ,,Foc de Artificii”, la data de 17.12.2017, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul IPJ Mehedinți au acționat preț de 4 ore pe linia verificării legalității desfășurării operațiunilor cu articole pirotehnice de către persoane fizice și juridice și pentru identificarea persoanelor care practică activități de comerț stradal neautorizat prin vânzarea de țigări netimbrate. Astfel că, polițiștii au constatat 2 infracţiuni, au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale, au confiscat bunuri în valoare de 2.400 de lei, au confiscat, de asemenea 326 lei, 3.500 de țigarete și 27 kg de detergent. Valoarea sancțiunilor aplicate depășește 11.000 de lei. O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. În perioada 21 noiembrie 2017 – 5 ianuarie 2018, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor șef de poliţie Bogdan Despescu, poliţiştii acţionează, în toată țara, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Negustor penal de petarde ,,ars” de poliție

La data de 17.12.2017, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică – Compartimentul Proximitate au depistat un bărbat în vârstă de 63 de ani, în timp ce oferea spre vânzare țigări netimbrate, de diferite mărci, în zona centrală. Acesta a fost sancționat contravențional conform Lg.12/1990 cu amendă în cunantum de 500 lei și s-a dispus confiscarea a 1.000 de țigarete.

La data de 17.12.2017, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică – Compartimentul Proximitate au depistat un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Drobeta Turnu Severin, jud. Mehedinți, care deținea asupra sa 100 bucăți articole pirotehnice. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului materiilor explozive.

Poliţia Română reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului. Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.