sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proteste la instanțele oltene

Procurorii și judecătorii din Olt au protestat, marți, pentru a doua zi, față de modificările legislative din domeniul Justiției, magistrații ieșind pe treptele instanțelor de judecată și stând tăcuți pentru 30 de minute. Și în Craiova, 40 de judecători și procurori au protestat, la ora 14.00, timp de 15 minute, în fața Judecătoriei Craiova, urmând ca magistrații de la Tribunalul Dolj să protesteze la ora 16.00. 

Judecătorii Tribunalului Olt au ieșit și marți pe treptele instanței, la protestul mut față de legile justiției. Demersului lor s-au alăturat și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Magistrații n-au avut bannere sau pancarte și nu au vrut să facă declarații. Ei au ținut să precizeze, totuși, că activitatea instanței n-a fost perturbată, judecătorii care aveau dosare pe rol rămânând în sălile de judecată.

Țot marți, au protestat și judecătorii Judecătoriei Slatina, de asemenea alături de procurorii parchetului local. Aceștia au ieșit, la ora 12.00 pe treptele instanței.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acestui protest s-au alăturat și judecătorii de la Judecătoria Craiova și Tribunalul Dolj, Judecătoria Râmnicu Vâlcea

La Judecătoria Craiova, protestul a început la ora 14 și a durat 15 minute, la el luând parte aproximativ 40 de persoane, judecători și procurori.

img_20171219_141135

 

Un protest va avea loc, începând cu ora 16, și la Tribunalul Dolj, magistrații de aici alegând să aștepte încheierea programului de lucru.

Magistraţii reclamă adoptarea proiectului de lege privind domeniul justiţiei, cu ignorarea avizului negativ din partea Consiliului Superior al Magistraturii, a voinţei exprimate de peste 4.000 de magistraţi şi a recomandărilor Comisiei Europene. De asemenea, ei nu sunt de acord cu promovarea unor iniţiative legislative pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală de natură să conducă la lipsirea organelor judiciare de instrumente juridice menite să asigure protecţia victimelor şi identificarea infractorilor, făcând astfel în mare măsură ineficientă justiţia penală.

Totodată, magistraţii solicită Plenului Consiliului Superior al Magistraturii să îşi exprime public poziţia faţă de aceste iniţiative legislative.

Politica