joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Creșa construită de americani, gata la anul

Noua creşă care este construită de Guvernul SUA la Caracal a prins deja contur, muncitorii executând izolaţia termică şi acoperişul.
Viceprimarul municipiului Caracal, Octavian Stănescu, a declarat că avântul pe care îl au lucrările asigură faptul că termenul de finalizare va fi respectat.
„Lucrările de construire a viitoarei creşe din municipiul nostru, finanţată de Ambasada SUA, înaintează într-un ritm alert, fapt care ne întăreşte convingerea că termenul de recepţionare a lucrărilor la acest obiectiv va fi respectat. Au fost luate toate măsurile necesare pentru ca activităţile să continue în acelaşi ritm intens atât timp cât condiţiile climatice vor permite acest lucru. Termenul de finalizare a creşei municipale este iunie 2018”, a declarat Stănescu.
Pe lângă construcţia propriu-zisă, vor fi amenajate şi un loc de joacă pentru copii, dar şi o parcare. Investiţia este finanţată de Ambasada Statelor Unite şi Biroul de Cooperare Militară pe un teren de 2.000 metri pătraţi. Valoarea investiţiei fără TVA, potrivit autorizaţiei de construire, este de 310.000 lei.
Noua creşă este situată undeva spre marginea oraşului, reprezentanţii primăriei motivând că aici terenul era intabulat, deşi şi-ar fi dorit să fie undeva mai în centru.
Prin aceeaşi schemă de finanţare, Ambasada SUA a reabilitat, în 2015, Şcoala Gimnazială din comuna Deveselu, tot aici construind şi o grădiniţă nouă. Cele două unităţi de învăţământ au primit de la americani şi mobilier, dar şi materiale didactice, tablele vechi din şcoală fiind înlocuite cu unele magnetice moderne.

Politica