joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Școlile gimnaziale din Dolj – extremă urgență

Anișoara Stănculescu, președinte ALDE Craiova: Nivelul tot mai scăzut de performanță la nivel gimnazial în județul nostru ridică serioase motive de îngrijorare”.

Faptul că județul Dolj apare în topul național al școlilor gimnaziale abia pe locul 54, prin Școala Mircea Eliade din Craiova, iar în ultimele 20 de școli din țară, din 6.136 de unități gimnaziale, 3 sunt din Dolj ar trebui să fie motiv puternic de îngrijorare pentru noi toți.

Este clar că pe de o parte pașii mici în dezvoltarea economică a regiunii se reflectă în precaritatea unor zone rurale din județ deci și în calitatea resursei umane din învățământ, a condițiilor de studiu, efectul fiind slaba motivare a elevilor de a veni la școală și de a face performanță școlară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Credem că este nevoie de o strategie integrată de creștere a calității în învățământul gimnazial doljean, în special în mediul rural.

În absența acesteia în câțiva ani riscă să fie puse în pericol și rezultatele bune pe care învățământul doljean le are la nivel liceal.

Mai mult există riscul afectării masive a egalității de șanse la startul în viață din cauza discrepanțelor majore care se nasc între educația școlară din mediul rural și mediul urban, din județ.

Este inadmisibil ca din 192 de unități școlare gimnaziale din județ în 55 dintre acestea mediile la evaluarea națională să fie sub nota 5.

Atragem atenția autorităților locale să aloce timp pentru a analiza așa cum se cuvine această situație și pentru a prezenta un plan de acțiuni menit să revigoreze învățământul gimnazial doljean.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Politica