joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un nou tronson de drum din Gorj, reabilitat cu bani europeni

Reprezentanții Consiliului Județean Gorj au primit noi fonduri europene pentru investițiile în infrastructura rutieră. Este vorba despre un contract de 90.000.000 de lei, reabilitarea vizând tronsonul ce leagă localitățile Logrești-Popești-Bustuchin-Roșia de Amaradia-Alimpești-Sârbești. Lungimea drumului este de 43 de kilometri, proiectul incluzând amenajarea unor piste pentru biciclete, a unor stații de autobuz și construirea a 10 poduri.

Consiliul Județean Gorj va avea cheltuieli de cofinanțare în sumă de peste 2.000.000 de lei.

Cel târziu joi, noi o să semnăm și contractul. O să demarăm toate procedurile legale astfel încât să intrăm în posesia lui, să începem procedurile de achiziție publică. Este vorba despre o valoare importantă, de 90.000.000 de lei, din care partea de cofinanțare este de aproximativ 2.300.000 de lei. Există șanse ca aceste cheltuieli de cofinanțare să scadă, totul în funcție de licitație”, a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Trotuare, renovare stații autobuz și reabilitare poduri

Din valoarea totală a proiectul de reabilitare a drumului județean 675c, 87.600.000 de lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Proiectul urmează a fi implementat în trei ani și șase luni de la semnarea contractului de finanțare.

Investiția va asigura modernizarea a peste 43 km de drum județean, construirea a 6.190 metri piste pentru biciclete și a 3.200 metri de trotuare pietonale, modernizarea a 20 de stații de autobuz și reabilitarea a 10 poduri, iar în 16 zone cu probleme terasamentul drumului urmează a fi consolidat. Modernizarea acestei infrastructuri de transport se va reflecta, printre altele, în gradul de creștere a mobilității populației și a bunurilor, reducerea costurilor de transport de mărfuri și călători, îmbunătățirea accesului pe piețele regionale, creșterea eficienței activităților economice, economisirea de energie și timp, creându-se astfel condiții pentru extinderea schimburilor comerciale și implicit a investițiilor productive. Proiectul are drept beneficiari întreaga populație a județului Gorj, pe cei 140 de agenți economici care își desfășoară activitatea în zonă și pe conducătorii auto care o tranzitează. De asemenea, segmentul de elevi este unul foarte important, pentru că acestora trebuie să le fie asigurat în deplină siguranță transportul de la domiciliu spre sediul unităților de învățământ și retur”, se arată într-un comicat de presă emis de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Politica