marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A pierdut banii câștigați la muncă, în Spania. I-au găsit vecinii

 

Un bărbat, de 34 ani, din comuna Negoi, a pierdut 6.500 euro, bani pe care îi câștigase în ultimele luni muncind ca zilier, în agricultură, în Spania, chiar în noaptea în care s-a întors acasă. Banii au fost însă găsiți de vecini de-ai săi: o pensionară de 71 ani și un bărbat de 48 ani.

„În dimineaţa zilei de marţi, 28 noiembrie, în jurul orei 08:30, la sediul Postului de Poliție Negoi s-a prezentat CURUCU ELISABETA,  o pensionară în vârstă de 71 de ani, din localitate, care le-a spus polițiștilor că în urmă cu puțin timp, în aceeași dimineață, în timp ce se deplasa pe drumul comunal din vecinătatea locuinței sale, a observat pe jos un portofel în care se aflau mai multe bancnote.

De îndată ce a găsit acest portofel, femeia nu a ezitat și s-a prezentat la sediul Postului de Poliție Negoi pentru a preda bunul găsit.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Banii, 5900 de euro, au fost predați de femeie pe bază de proces-verbal, iar polițiștii doljeni au început să efectueze verificări pentru identificarea persoanei păgubite.

Ulterior, la scurt timp după ce femeia a predat banii oamenilor legii, la sediul aceluiași  Post de Poliție Negoi s-a prezentat CĂLDĂRARU ADRIAN, de 48 de ani, din aceeași localitate , care , de asemenea le-a spus polițiștilor că, asemenător Elisabetei Curucu, a găsit tot în această dimineață, pe aceelași drum comunal, suma de 600 de euro”, au transmis reprezentanții IPJ Dolj.

Polițiștii l-au identificat în scurt timp pe bărbatul care pierduse banii.

“Persoana în cauză le-a declarat polițiștilor că în timp ce se îndrepta spre domiciliul părinților săi, a pierdut suma de bani cu o noapte în urmă, când s-a întors în România,  banii  fiind agonisiți de către bărbat în ultimele luni de muncă pe teritoriul Spaniei, unde și-a desfășurat activitatea ca zilier în agricultură.

Cu această ocazie, reprezentanții Poliției doljene au adresat mulțumiri atât femeii de 71 de ani, pensionară, văduvă, care locuiește singură cât și bărbatului de 48 de ani,  pentru simțul civic extraordinar de care au dat dovadă atunci când au predat Poliției importanta sumă de bani”, potrivit Poliției Dolj.

Polițiștii atenționează că potrivit art. 243 din Codul Penal – ,, însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor”,  ,,fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine”.

Politica