Conecteaza-te cu noi

Eveniment

Poliţist condamnat cu suspendare pentru favorizarea infractorului

Publicat

pe

 

Dumitru Cătălin Năstase, poliţist de la Postul de Poliţie Curtişoara, a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova la un și zece luni de închisoare cu suspendare pentru favorizarea infractorului, decizia fiind definitivă.

Potrivit anchetatorilor, omul legii a consemnat într-o declaraţie că o parte vătămată dintr-un dosar şi-a retras plângerea, lucru fals.

„În sarcina inculpatului, s-a reţinut că, a consemnat, în mod nereal, în cuprinsul unei declaraţii, faptul că persoana vătămată dintr-o cauză penală aflată în instrumentarea sa şi-a retras plângerea prealabilă, lucrătorul de poliţie propunând ulterior, o soluţie de clasare ce a fost însuşită de către procuror, favorizând în felul acesta persoana cercetată”, se arată într-un comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Poliţistul a fost condamnat la un an și zece luni de închisoare cu suspendare pentru favorizarea făptuitorului, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Totodată, după expirarea pedepsei, poliţistul mai are o perioadă de încercare de trei ani.

Decizia curții este definitivă.

© 2021. Toate drepturile rezervate.