vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Slatina: Strada care preia traficul greu va fi reabilitată

Municipalitatea pregăteşte documentaţia pentru reabilitarea străzii Oituz din Slatina, care preia traficul greu ce trece prin municipiu. Finanţarea ar urma să vină din fonduri guvernamentale, cu banii care rămân necheltuiţi din Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2.

În acest sens, în următoarea şedinţă a legislativului local, aleşilor li se va cere să voteze un proiect privind Aprobare documentaţie avizare lucrări de intervenție, inclusiv indicatori tehnico – economici pentru investiţia «Modernizare infrastructură rutieră existentă în municipiul Slatina, județul Olt, strada Oituz ».

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 19.103.315 lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit documentaţiei ataşată acestui proiect de hotărâre, pe strada Oituz, de la kilometrul 0+163,10 la kilometrul 0+463,50 și de la kilometrul 0+594,00 la kilometrul 0+687,56, pe partea stângă în sensul de mers spre Pitești, este necesară reabilitarea zidului de sprijin cu înălțimea variabilă cuprinsă între unu și trei metri, zid care contribuie la menținerea stabilității drumului în această zonă.

Se propune decopertarea intradosului, curățirea fisurilor și injectarea acestora, precum și realizarea unei cămășuieli cu plase sudate și cu beton torcretat în grosime de 6 cm. Pentru solidarizarea cămășuielii cu zidul de sprijin se vor fora găuri în care se vor introduce conectori din oțel beton. Pentru betonul torcretat se va realiza o tencuială subțire, cu rol de strat suport pentru hidroizolația alcătuită dintr-un strat de teflon sau similar”, se arată în documentaţie.

Totodată, în vederea stabilizării versantului, s-a avut în vedere stabilizarea terasamentului precum și măsuri de colectare și evacuare a apelor din zona afectată și asigurarea circulației rutiere în condiții de siguranță. Astfel, s-a prevăzut executarea unui zid de sprijin pe o lungime de aproximativ 160 metri. Pe coronamentul zidului de sprijin, pe toată lungimea sa, se va înlocui parapetul pietonal existent. Lungimea totală a parapetului pietonal proiectat este de 134 metri liniari.

Pentru decongestionarea traficului și reducerea numărului de accidente, municipalitatea propune construcția unei pasarele pietonale pe strada Oituz.

Pasarela va favoriza continuitatea trotuarelor favorizând astfel pietonilor traversarea facilă peste strada Oituz, pasarela va avea lățimea de 3,5 metri și lungimea de 7 metri”, se mai arată în documentaţia citată.

Politica