joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste o sută de elevi doljeni au semnat contracte de practică

Elevii Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Craiova, cei ai Liceul Tehnologic Transporturi Auto, ai Liceului „Matei Basarab” și elevii Colegiului Ștefan Odobleja” Craiova au avut oportunitatea de a semna contracte individuale cu diverse firme din județul Dolj. Aceste parteneriate au o valabilitate de trei ani, elevii beneficiind și de o bursă suplimentară celei pe care o primesc de la stat. Mai mult, agentul economic asigură echipament de lucru, trei mese pe zi și transportul la punctul de lucru.

Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Școlar Județean Dolj, Monica Sună, aceste contracte au fost încheiate imediat după ce a fost reglementat învățământul dual. Contractul are ca scop formarea profesională a elevilor, în vederea angajării lor după absolvire în conformitate cu nivelul de pregătire şi competenţele certificate.

Începând cu acest an școlar, s-a reglementat organizarea și funcționarea învățământului dual. Astfel, operatorii economici au încheiat contracte individuale cu elevii. În județul Dolj, sunt patru unități de învățământ care au încheiat astfel de contracte, fiind vorba despre Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Craiova, Liceul Tehnologic Transporturi Auto, Liceul „Matei Basarab” și Colegiul Ștefan Odobleja”. Din totalul de 126 de elevi care participă la această formă de învățământ, 116 au încheiat contracte individuale. Acestea se semnează între unitatea de învățământ, operatorul economic și elevul, cu mențiunea că și părinții au fost prezenți. De exemplu, Colegiul Ștefan Odobleja” Craiova a încheiat contract cu Ford. La „Matei Basarb” s-au semnat contracte cu operatorul economic Recon, iar la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară s-au încheiat contracte cu Bacolux”, a declarat Sună.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Certificat de pregătire practică

Activitățile realizate în timpul pregătirii practice la operatorul economic sunt evaluate, iar rezultatele se consemnează în certificatul de pregătire practică în învățământul dual, care atestă rezultatele învățării desfășurate de elevi în timpul pregătirii și va fi inclus în portofoliul individual al elevului. Certificatul este semnat și eliberat de unitatea de învățământ în care elevul este înmatriculat, după completarea și semnarea acestuia de către operatorul economic partener de practică.

Politica