sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Debranșările de la Termo continuă să fie o problemă în Craiova. Oamenii se tem că vor plăti în două părți

Deconectările de la sistemul centralizat de încălzire continuă să fie o problemă pentru mulți proprietari de apartamente din Craiova. Cei care și-au pus centrală pe gaze naturale, fără însă a avea un aviz favorabil de debranșare de la rețeaua de termoficare, stau acum cu teama că vor plăti facturi în ambele părți. Craiovenii nu înțeleg de ce nu se pot debranșa. La rândul lor, reprezentanții Termo Craiova SRL susțin că oamenilor li s-a explicat de ce nu au primit aviz favorabil în acest sens. Mai mult, pentru lămuriri suplimentare persoanele în cauză sunt așteptate la sediul societății. De asemenea, craiovenii sunt îndrumați să nu mai dea crezare firmelor care montează centrale și care susțin că rezolvă, în baza unei colaborări cu Termo, dosarul privind debranșarea.

Craiovenii care au cerut debranșarea de la Termoficare Craiova SRL, în vara anului în curs, s-au lovit din nou de refuzuri. Oamenii sunt supărați că nu li s-au aprobat solicitările și se consideră nedreptățiți. Aceștia spun că nu s-ar fi rupt de termoficare dacă societatea ar oferi servicii de calitate.

Am depus o cerere pentru debranșare, în luna iunie, anul acesta. Inițial nu mi s-a spus nimic, dar am primit un aviz negativ privind debranșarea. Suntem cinci familii, la mine pe scară, care am cerut acest lucru. Nu știu în ce situație se găsesc vecinii mei dar din câte știu doar unuia i s-a aprobat cererea. Noi ne-am legat de țeava lui, la gaze. Aștept cu interes să vedem cum se vor face plățile în această iarnă. Am ales centrala, în primul rând, din cauză că nu aveam apă caldă când doream, plus că atunci când chiar aveam nevoie stăteam zeci de minute să se încălzeazcă. Dacă tot nu ne acordă această variantă de a nu le mai folosi serviciile, măcar să fie ei, Termo zic, o firmă serioasă. Furnizează și servicii proaste, dar ar vrea să și depinzi de ei. Imposibil de înțeles”, a spus unul dintre locatarii blocului 121 A, din Craiovița Nouă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei care nu sunt lămuriți sunt așteptați în audiență”

În replică, cei de la societatea de termoficare spun că fiecare informare cu privire la acordarea avizului negativ vine și cu explicații privind cauza neaprobării solicitării. Cei care au nelămuriri cu privire la aspectele scrise în actul respectiv sunt aștepați la sediul firmei pentru clarificări.

După cum bine știți, există reguli în acest sens. S-a discutat de foarte multe ori despre aceste aspecte. Nu cred eu că oamenii nu înțeleg. Ei știu cum stau lucrurile doar că forțează cumva situația. Cei care nu sunt lămuriți sunt așteptați în audiență și le mai spunem din nou cum stă treaba”, a precizat Dan Magla, administratorul SC Termo Craiova SRL.

Cu noi, își rezolvă problema fiecare titular în parte. Firmele care pun centrale nu au treabă cu noi”

Dacă vor plăti sau nu și către firma de furnizare a gazelor naturale și către cea de termoficare, totul depinde de fiecare asociație de proprietari în parte. O altă mare problemă a craiovenilor, de care știu și cei de la Termo, o reprezintă promisiunile firmelor care se ocupă cu montarea centralelor pe gaze naturale. Practic, pentru a pune mâna pe clienți, societățile în cauză spun că se ocupă ei de procedura privind debranșarea de la rețeaua de termoficare.

Avem și noi reclamații, sesizări despre apariția acestui fenomen. Cei care se ocupă de montarea acelor centrale au treabă cu rețeaua de gaze și cu ce mai sunt ei avizați. Cu noi, își rezolvă problema fiecare titular în parte. Firmele care pun centrale nu au treabă cu noi. Proprietarul vine cu acea cerere și cu ce mai trebuie pentru debranșare. Am auzit că firmele ce pun centrale spun că ar avea nu știu ce colaborare nu noi. Nu există așa ceva. Ei își fac treaba, montează ce au de montat, încasează și apoi nu mai dau niciun semn. Oamenii să fie atenți la aceste lucruri”, a mai spus Magla.

Sala de judecată, ultimul demers

Reamintim faptul că există și proprietari ai apartamentelor din Craiova cărora li s-a recunoscut în instanță legalitatea debranșării de la sistemul centralizat de încălzire. Locatarii blocului 121 A din Craiovița, care s-au lovit de acest lucru, iau în calcul și rezolvarea situației pe această cale.

Știm că au fost cazuri când au obținut debranșarea în urma unui proces. M-am gândit să vorbesc cu vecinii și să mergem la un avocat. Să vedem cât ne costă și ce presupune acest demers în instanță. Voi face o reclamație și la Protecția Consumatorului”, a conchis craioveanul.

Politica