sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Severin: Romag Termo a început furnizarea căldurii în municipiu

,,Căldura va trebui plătită lunar aşa cum se plăteşte curentul electric şi telefonia mobilă. Noi nu avem bani să funcţionăm decât dacă încasăm de la populaţie” este avertismentul transmis de municipalitate tuturor severinenilor.

 

Termocentrala de la Halânga, Romag Termo, a început să furnizeze agent termic Severinului în rețelele de distribuție. Furnizarea efectivă a căldurii din punctele termice a început concret miercuri după-amiază, odată cu ora 17.00:

,,Miercuri de la orele 17.00 am început să furnizăm, de la punctele termice, căldură către apartamente. La început va fi căldură doar în partea de nord a oraşului, iar mai apoi va ajunge în tot oraşul,” a declarat Constantin Săceanu, director S.PA.E.T. din cadrul primăriei Severin.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a ținut să precizeze că s-au dus vremurile când primeai căldură și la sfârșitul lunii nu te sinchiseai să-ți plătești factura. De acum înainte neplatnicii vor fi debranșați de la căldură exact cum fac cei de la Electrica: ,,Nu vreau să deranjez pe nimeni dat trebuie să se știe clar de acum înainte. Căldura va trebui plătită lunar aşa cum se plăteşte curentul electric şi telefonia mobilă. Noi nu avem bani să funcţionăm decât dacă încasăm de la populaţie. Am pornit furnizarea agentului termic, funcţionăm fără niciun fel de probleme în luna noiembrie şi începutul lunii decembrie, apoi avem nevoie de încasări. Dacă nu încasăm riscăm să închidem căldura,” a mai declarat directorul Constantin Săceanu.

,,Pe 2 noiembrie am început furnizarea agentului termic şi către şcoli şi spitale. Suntem în parametrii pe care ni i-am propus, sperăm să nu mai apară probleme majore în ceea ce priveşte furnizarea căldurii din cauza avariilor, aşa cum s-a întâmplat anul trecut. Reţeaua este veche, noi pe timpul verii am executat mai multe lucrări de întreţinere astfel încât să nu mai avem probleme”, a precizat Marius Screciu, primarul Severinului.

Primăria din Drobeta Turnu Severin acordă subvenții pentru plata gigacaloriei consumată de populaţie, astfel încât beneficiarul să plătească gigacaloria la acelaşi preţ ca şi anii trecuţi. Este al treilea an consecutiv în care beneficiarul plăteşte 250 lei per gigacalorie, iar municipalitatea oferă o subvenţie de peste 200 lei per gigacalorie.

Politica