vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dosar penal pentru înșelăciune. Un șofer din Vâlcea a încercat să fenteze cântarul unui depozit minier din Berbești

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Berbești au fost sesizați de reprezentanții unei firme de pază cu privire la faptul că un șofer, angajat al unei firme de transport rutier ar fi încercat să sustragă peste cinci tone de cărbune lignit.

Din verificări a reieșit că bărbatul, conducător auto la o societate de transport rutier, s-a prezentat la unul dintre cântarele depozitului situat în orașul Berbești, la volanul unui autotractor, ce tracta o remorca, pentru a încărca din microcarieră 20 tone de cărbune lignit, conform unei dispoziții de livrare. Ulterior, șoferul ar fi încărcat ansamblul de vehicule cu cărbune lignit, însă înainte de a se deplasa la unitatea de cântărire, ar fi înlocuit remorca tractată cu o altă remorcă goală, încercând în acest fel să prejudicieze unitatea minieră prin necântărirea şi neevidenţierea cantităţii de cărbune încărcate în prima remorcă. Lucrătorii unității miniere au observat acest lucru și au alertat agenţii de pază, fiind sesizată poliția.

„Polițiștii s-au deplasat la faţa locului, constatând că bărbatul încărcase 25.440 kg de cărbune și nu 20.000, așa cum reieșea din documentele de livrare. În cauză s-a întocmit dosar penal, iar în urma discuțiilor purtate astăzi cu procurorul de caz, cercetările se efectuează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, urmând ca la terminarea cercertărilor dosarul penal să fie înaintat unităţii de parchet competente cu propuneri legale şi temeinice. Cele 5.440 de kg de cărbune pentru care nu existau documente justificative au fost predate unității miniere”, au precizat reprezentanții IPJ Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica