sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PSD sare în ajutorul primarilor care au rămas fără bani după ce şi-au mărit lefurile: „Îi avem în vedere la rectificarea bugetară”

Vicepremierul României, Paul Stănescu, a declarat că Guvernul îi va ajuta financiar pe primarii care au rămas fără bani după ce şi-au mărit salariile, în urma intrării în vigoare a Legii salarizării unice, în luna iulie.

 

Ministrul Dezvoltării şi Administraţiei Publice a declarat că următoarea rectificare bugetară va face ca toate primăriile din ţară să încheie anul fără datorii.

Stau de vorbă cu foarte mulţi colegi şi cu primar nu numai din judeţul Olt, dar şi din toată ţara. Avem în vedere, la rectificarea bugetară – am discutat şi la nivelul Guvernului – să ne permită să depăşim acest an în care eforturile financiare au fost mari. Sunt convins că nicio localitate nu va rămâne fără salarii sau fără să-şi achite facturile de utilităţi. Sunt lucruri pe care le-am stabilit, iar rectificarea bugetară pentru administraţia publică locală a fost propusă de către ministerul pe care îl coordonez. M-am consultat cu foarte mulţi colegi şi sper să fie o rectificare reală, în sensul să acopere tot”, a afirmat Paul Stănescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Preşedintele PSD Olt şi-a exprimat speranţa că aceste probleme nu vor mai fi întâlnite, după adoptarea Codului finanţelor publice locale.

Cred că anul viitor, odată cu Codul finanţelor publice locale, să rezolvăm această problemă pentru totdeauna pentru că de fiecare ne-am lovit de această problemă, în sensul că nicio localitate n-a reuşit să ştie exact care este bugetul ei. Tot aşteaptă rectificările bugetare şi nu cred că mai este cazul, în momentul în care ştii exact ce buget ai. Sigur se va rezolva acest lucru, pentru că altfel nu se poate continua”, a mai spus Stănescu.

Politica