vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prefecţii vor fi numiţi politic, însă directorii de deconcentrate, nu. Codul administrativ ajunge pe masa Guvernului

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Paul Stănescu, a anunţat că, în această toamnă, va ajunge în Parlament Codul Administrativ, un ansamblu de legi care va prevede, printre altele, că prefecţii şi subprefecţii vor fi numiţi politic, de partidul aflat la guvernare.

 

Stănescu a afirmat că, în această sesiune parlamentară, guvernul va da o formă finală şi pentru Codul finanţelor publice locale. „Am vrut să urgentăm puţin pentru că vreau să intre în această sesiune parlamentară atât Codul administrativ, cât şi Codul finanţelor publice locale. Este o chestiune complexă care trebuie dezbătută, ambele cuprinzând un ansamblu de legi, care trebuie puse în acord”, a declarat Paul Stănescu.

Codul administrativ va ajunge pe masa Guvernului, în următoarea şedinţă. „Din punctul meu de vedere, Codul administrativ va intra sigur în şedinţa de Guvern, dacă nu în cea de joi, atunci în cea de săptămâna următoare. Urmează ca şi Codul finanţelor publice locale să intre cât de repede. La Codul administrativ avem toate avizele, de la toate ministerele – cred că e vorba de patru sau cinci ministere, dar la Codul finanţelor publice locale încă mai lucrăm”, a mai declarat vicepremierul României.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Paul Stănescu a explicat că este nevoie de o revenire la normalitate, prefecţii şi subprefecţii „apolitici” sunt de fapt susţinuţi de partidul aflat la guvernare. Nu este bine ca prefectul şi subprefectul să fie apolitici. Ei, în realitate, nici nu sunt, iar acest lucru se va schimba sigur. E posibil să nu se poată merge până la deconcentrate, pentru că sunt nişte directive ale Comisiei Europene. În mod sigur, prefectul va avea atribuţii precise în Cod şi sigur nu va mai fi apolitic. Ne dăm după deget şi spune că prefectul nu este om politic din momentul ce este susţinut de un partid politic”, a mai declarat Stănescu.

Politica