vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

150.000 de lei pentru Turneul de handbal feminin „Trofeul Carpaţi”

Primăria Craiova alocă suma de 150.000 de lei, de la bugetul local, în vederea organizării Turneului „Trofeul Carpaţi” de handbal feminim senioare. Acest eveniment va avea loc în perioada 23-27 noiembrie 2017, Consiliul Local al Municipiului Craiova încheind un contract de parteneriat cu Federaţia Română de Handbal. Propunerea de finanţare a evenimentului se află pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Municipal, de joi.

Anul acesta, se organizează cea de-a 49-a ediție a acestui turneu, ediţie la care vor participa naţionalele similare ale Braziliei, Poloniei şi Macedoniei, toate aceste echipe urmând să participe în luna decembrie 2017 la Campionatul Mondial din Germania. Astfel, în perioada 23-27 noiembrie 2017, Sala Polivalentă din Craiova va reuni unele dintre cele mai puternice echipe de handbal feminin ale momentului. Turneul „Trofeul Carpaţi” are ca principale activități atât pregătirea echipei României cât și derularea efectivă a jocurilor sportive.

Cazare, masă, transport, pază, asigurate de autoritățile craiovene

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primăria Craiova le propune consilierilor municipali alocarea sumei de 150.000 lei pentru organizarea turneului. Potrivit autorităților locale, municipalitatea va suporta, de la bugetul local, cheltuielile cu cazare și masă pentru sportivi, arbitri, invitați, oficiali, materiale și servicii de promovare media, transportul invitaților, sportivilor, arbitrilor, serviciul ambulanță, serviciul de pază, servicii sonorizare și lumini eveniment, alte cheltuieli neprevăzute, conform prevederilor legale.

Cristina Neagu și Eduarda Amorim vin la Craiova

Grupul țintă al acestui eveniment este publicul amator de sport şi în al doilea rând, publicul interesat și deschis faţă de activităţile culturale şi sportive. „Nu în ultimul rând, evenimentul se adresează atât tinerilor practicanţi ai handbalului, la turneu participând sportive valoroase (Neagu Cristina – cea mai bună handbalistă a lumii în 2016, Eduarda Amorim – cel mai bun inter stânga din lume), adevărate modele pentru viitorii handbalişti, inclusiv sportive legitimate la SCM Craiova, aflat în subordinea Consiliului Local: Cristina Zamfir Florian (golgheter la campionatul național 2016-2017), Valentina Ardean Elisei (cea mai bună extremă stânga a echipei naționale) și Yulia Dumanska (cel mai bun tânăr portar), dar are ca scop și atragerea unui număr cât mai mare de tineri și cooptarea lor în practicarea acestui sport de echipă, pentru asigurarea tradiției și continuității sportive a municipiului nostru”, se rată în proiectul de hotărâre al Primăriei Craiova.

Politica