sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

8.500 de craioveni vor beneficia de ajutoarele pentru încălzirea locuinței

Craiovenii vor primi ajutoare lunare din bugetul local, pentru încălzirea locuinței, dacă proiectul de hotărâre cu privire la acest aspect va trece de votul consilierilor municipali. Din experiența anilor trecuți, acest sprijin bănesc se acordă pentru perioada rece, mai exact 01 noiembrie 2017 31 martie 2018, sumele pe care urmează să le primească beneficiarii fiind în funcție de venitul acestora pe membru de familie.

Autoritățile locale au făcut o estimare a numărului solicitărilor pentru aceste ajutoare, așteptându-se ca aproximativ 8.500 de craioveni să beneficieze de ele. Anul trecut, au fost înregistrate nu mai puțin de 9.006 cereri, de la bugetul local plătindu-se suma de 3.068.000 lei.

Întrucât nu se modifică plajele de venituri nete pentru perioada noiembrie 2017 – martie 2018, estimăm ca numărul solicitanţilor pentru acest sezon rece să fie de 8.500. Având în vedere cele de mai sus, propunem în conformitate cu prevederile art.8, alin.6 din O.U.G nr.70/2011, cu modificările şi completările ulterioare şi H.G. nr.920/2011, cu modificările şi completările ulterioare, adoptarea unei Hotărâri de Consiliu Local privind acordarea, la limita maximă a compensării procentuale din bugetul local cu titlu de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei cu energie termică în completarea ajutorului acordat de la bugetul de stat, pentru perioada celor 5 luni, cuprinsă între 1 noiembrie a anului curent şi 31 martie a anului următor”, se arată în proiectul de hotărâre al Primăriei Municipiului Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acest sprijin bănesc se acordă în funcție de venitul net mediu lunar pe membru de familie, fără ca valoarea ajutorului maxim lunar să fie mai mare decât consumul efectiv.

Politica