vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Programul PNDL 2, pe ultima sută de metri. Peste 150 de milioane de euro ar urma să ajungă în Gorj

Pentru a nu pierde sumele de bani alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, edilii gorjeni lucrează, în această perioadă, la documentele necesare în acest sens. Primarii sunt și constrânși de factorul timp, data limită de depunere a dosarelor fiind ultima zi din această lună.

Investițiile în infrastructura din Gorj, derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, sunt în valoare totală de 150 de milioane de euro. Acești bani vor ajunge în județ doar dacă primarii se vor organiza și vor depune toate actele necesare până în data de 30 octombrie, anul acesta.

„Acest termen final este cunoscut de toată lumea și eu cred că va fi o perioadă de foc. Cei mai mulți dintre edili merg la București să își depună documentația necesară și astfel să obțină avizele. Să sperăm că în județul Gorj vor ajunge sume importante de bani și că primarii vor demara lucrările ce se impun”, a precizat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Acces la utilități, școli și spitale mai bune”

Pentru județul Gorj au fost aprobate peste 160 de proiecte.

„Sunt 163 de proiecte, ceea ce înseamnă 163 de șantiere deschise în Gorj. Asta însemnă mii de locuri de muncă noi sau securizate, iar pentru gorjeni drumuri mai bune, acces la utilități, școli și spitale mai bune”, a mai spus Popescu.

Consiliul Județean Gorj apare în lista aprobată de Ministerul Dezvoltării cu două proiecte. Unul vizează reabilitarea DJ 674, Vlăduleni-Urdari-Turceni – Ionești – limita județ Mehedinți, suma alocată fiind de 123.777.208 lei, iar celălalt, reabilitarea drumului județean DJ 672E, ce traversează localitățile Cornești, Stolojani, Câmpofeni, Arcani, Sănătești și Runcu, suma fiind de 35.459.556 lei.

Politica