vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Prefectul, obligat să plătească 5000 lei daune morale fostei şefe a ISJ

Prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea, este obligat de instanța de judecată să plătească 5000 de lei daune morale reclamantei Mirela Pintea Enea, fost inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți, revocat din funcție în urmă cu mai bine de o lună de zile. Hotărârea Tribunalului Mehedinți în acest dosar civil nu este definitivă ci poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova. Reclamanta a solicitat în instanță prefectului o sumă mult mai mare, 250.000 de lei, pe considerentul că Drăghiea i-ar fi adus prejudicii de imagine printr-o serie de declarații defăimătoare la adresa ei. Prefectul Nicolae Drăghiea ne-a declarat în urmă cu câteva zile că ,,nu se consideră vinovat cu nimic și că are încredere în justiție”. Rugat să ne explice de ce crede totuși că a fost acționat în judecată, Nicolae Drăghiea a spus că într-un anumit context ar fi declarat pentru o televiziune că ,,la un moment dat o să se termine odată cu funcționarii ăștia publici care și-au obținut funcțiile prin bătături la frunte și la genunchi”.

enea

,,Dumneaei a considerat că această declarație a mea pusă într-un anumit context ar avea o conotație sexuală. Nici vorbă de așa ceva. Mai mult decât atât eu nici nu i-am pronunțat numele reclamantei”, a declarat prefectul Nicolae Drăghiea înainte de pronunțarea soluției în dosar. Prefectul Drăghiea a anunțat că va face apel în termenul prevăzut de lege întrucât se consideră nevinovat.

Iată soluția Tribunalului Mehedinți dată în acest dosar

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tip soluţie: Admite în parte cererea
Soluţia pe scurt: Admite în parte acţiunea. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 5000 lei cu titlu de despăgubiri morale pentru fapta ilicită săvârşită precum şi la publicarea într-un ziar de tiraj naţional, a prezentei hotărâri. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 100 lei reprezentând taxă judiciară de timbru şi a sumei de 2000 lei onorariu de avocat redus în condiţiile art.451 alin.2 cod procedură civilă. Cu apel.
Document: Hotarâre 45/2017 02.10.2017

Politica