sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Imigranți sirieni, prinși după ce intraseră ilegal în țară

Nouă sirieni care trecuseră ilegal Dunărea cu o barcă cu motor, ajutați de un bulgar, au fost prinși de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Piscu Vechi. Aceștia plătiseră câte 8.000 de dolari pentru a ajunge în Germania.

Sirienii și cetățeanul bulgar au fost observați de polițiștii de frontieră cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, în timp ce se deplasau dinspre fluviul Dunărea spre digul de protecție.

„În data de 19.09.2017, ora 00.20, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Piscu Vechi, județul Dolj, au observat, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, 10 persoane care se deplasau dinspre fluviul Dunărea spre digul de protecție. Imediat, o patrulă din cadrul aceluiași sector a acționat pentru reținerea persoanelor, fiind efectuate somațiile verbale legale. Astfel, au fost reținute 9 persoane (4 bărbați, 4 femei și 1 minor) care nu vorbeau limba română și nu aveau documente de identitate asupra lor. Una dintre persoane nu s-a supus somațiilor legale, fugind către o zonă împădurită din apropiere și fiind reținută câteva ore mai târziu cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu ocazia cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cele nouă persoane reținute inițial sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 10 și 62 de ani, iar cea de-a zecea persoană este cetățeanul bulgar Petar A., în vârstă de 40 ani”, arată Poliția de Frontieră.

Cetățenii sirieni au declarat că au plătit unui cetățean de origine arabă, pe care l-au cunoscut în Istanbul – Turcia în urmă cu aproximativ o lună, suma de 8.000 de dolari de persoană pentru a ajunge în Germania, arată Poliția de Frontieră.

Până la frontiera cu Bulgaria, sirienii au călătorit cu un microbuz, iar de acolo au fost preluați și trecuți fluviul Dunărea cu o ambarcațiune cu motor, de către două persoane. De pe malul românesc al Dunării au fost preluați de cetățeanul bulgar reținut, care urma să îi ajute să meargă mai departe.

Polițiștii de frontieră efectuează, în acest caz, cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii sirieni și de complicitate la trecerea ilegală a frontierei de stat pentru cetățeanul bulgar. Suspecții au fost predați, conform protocolului româno – bulgar, Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi identificării tuturor persoanelor implicate.

Politica