sâmbătă, iulie 20, 2024

Ultima ora

Sport

Va fi demolat coşul de fum din curtea unui liceu din Slatina. Era vechi de peste 30 de ani şi prezenta pericol pentru copii

Primăria Slatina va demola un fost coş de fum, înalt de 14 metri, vechi din anii ’70, situat în curtea Colegiului Naţional „Ion Minulescu” Slatina, imobilul fiind degradat şi prezentând pericol pentru elevii unităţii de învăţământ.

 

Coşul aferent centralei termice din curtea unităţii de învăţământ are o suprafaţă construită la sol de 7,7 metri pătraţi şi o înălţime de 14 metri. Înainte de demolare, clădirea trebuie să treacă în inventarul bunurilor ce aparţin domeniului privat al municipiului Slatina, consilierii locali urmând să aprobe o hotărâre în acest sens, la şedinţa următoare.

Potrivit unui raport de expertiză tehnică, este nevoie de demolarea coşului din următoarele motive: degradarea fizică a materialelor structurii – degradarea zidăriilor, degradarea planşeelor din lemn, degradarea elementelor metalice, afectarea structurii din cauze neseismice, cedarea terenului de fundare, deteriorarea planşeelor din încărcări verticale, afectarea structurii din acţiuni seismice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica