joi, iunie 20, 2024

Ultima ora

Sport

Severinenii, avertizați să nu piardă ,,ultimul tren” de racordare la gaze

Severinenii de pe bulevardul central din municipiu care vor gaze naturale mai au puțin timp la dispoziție să ia o hotărâre în acest sens, a anunțat ieri primarul Marius Screciu.

Lucrările de introducere a conductei de gaze naturale, executate pe bulevardul Tudor Vladimirescu din Severin, vor fi gata în maximum două săptămâni. În această perioadă, conducta va ajunge până la intersecţia cu strada Călăraşi, acolo unde se va cupla cu reţeaua existentă.

Între timp, severinenii care doresc conectarea la reţeaua de gaze naturale a oraşului pot depune solicitări de racordare. Este ultimul „tren de racordare”, a avertizat primarul Marius Screciu, căci, odată cu reabilitarea bulevardului, Screciu a avertizat că nu va mai da niciun aviz de spargere a asfaltului pentru introducerea gazului sau a altor utilităţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,În maximum două săptămâni se va face această joncţiune cu conducta existentă pe strada Călăraşi şi tot bulevardul Tudor Vladimirescu va avea gaze. Efectiv, gazele vor circula pe conductă în luna decembrie. Îi rog pe toţi cei care au proprietăţi aici să se conecteze la reţeaua de gaze naturale căci, după reabilitarea bulevardului, nu vom mai elibera avize de intervenţie în carosabil pentru aducerea utilităţilor la poartă”, a precizat Marius Screciu.

Societățile care fac intervenţii în carosabil sunt obligate să readucă rapid terenul la starea iniţială. Aşa că, după ce au spart strada, constructorii sunt obligaţi să toarne asfalt cât mai repede.

Am dat dispoziţie către toţi furnizorii de utilităţi ca până cel târziu la data de 30 octombrie toate străzile să fie readuse la starea iniţială. Atât cei cu gazele, SECOM, dar şi Electrica sunt aşteptaţi ca cel târziu la finalul lunii octombrie să asfalteze acolo unde au spart, pentru ca pe timpul iernii locuitorii să circule normal, să nu avem gropi şi probleme în carosabil”, a mai precizat Marius Screciu, primarul Severinului.

Bulevardul Tudor Vladimirescu va intra în primăvară în reparaţii capitale. Întreg tronsonul de drum va fi asfaltat, iar trotuarele, acolo unde este cazul, vor fi şi ele refăcute.

Politica