joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul Severinului nu mai vrea să închidă ochii la acoperișurile neautorizate

Mai bine mai târziu decât niciodată! Marius Screciu, primarul din Drobeta Turnu Severin, este hotărât să rezolve şi problema acoperişurilor neautorizate de pe raza municipiului. Acestea vor fi expertizate și refăcute în cazul în care nu corespund din punct de vedere urbanistic.

,,E posibil să se întâmple o tragedie. Un acoperiș smuls poate omorî un om, iar atunci asociațiile de locatari răspund în solidar cu cel care a făcut această construcție neautorizată. Reprezentanții asociației au posibilitatea să vină la primărie, să completeze niște formulare, să își facă un proiect și împreună cu proiectantul să facă toate documentele necesare pentru a intra în legalitate”, a anunțat primarul Severinului, Marius Screciu.

Majoritatea acoperişurilor de bloc din Drobeta Turnu Severin sunt construite ilegal şi constituie un pericol pentru siguranţa cetăţenilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Aproape toate şarpantele de pe imobile au fost construite după 1989, fără niciun fel de document. Pentru că deja au fost incidente în timpul ultimelor furtuni, când bucăți de acoperiș au fost aruncate de vânt în stradă, solicit asociațiilor de proprietari care administrează blocurile cu acoperișuri neautorizate să-și asume întreaga responsabilitate pentru ceea ce s-ar putea întâmpla în viitor”, a mai spus primarul Marius Screciu.

Deocamdată nu se vor aplica amenzi și nu se vor demonta construcțiile neautorizate, însă reprezentanţii primăriei vor lua măsuri urgente în rezolvarea acestei probleme. Primăria va cere expertize pentru toate acoperișurile din oraş, asociaţiile să întocmească proiecte tehnice și să ceară certificate de urbanism, apoi să le refacă astfel încât să corespundă cerințelor.

,,Doar dacă proprietarii nu se vor supune acestei decizii, atunci pot fi amendați până vor consimți să intre în legalitate. Problema este dintotdeauna! Pentru a intra în legalitate, asociațiile de proprietari, prin reprezentanții legali, vor întocmi un proiect tehnic în baza concluziilor unui referat de expertiză tehnică privind starea structurii de rezistență în stadiul fizic în care se află șarpanta, care va fi depus la autoritatea locală, în vederea obținerii actului administrativ”, a explicat Marius Screciu.

Politica