miercuri, iulie 24, 2024

Ultima ora

Sport

Frăţia şi Mândria, la judecată

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au finalizat cercetările într-un amplu dosar, vizând infracţiuni comise de membri ai grupărilor infracţionale din Craiova „Frăţia” şi „Mândria” de-a lungul timpului, dar şi în noaptea de 4 – 5 noiembrie 2016 în barul ON OFF de pe strada A. I. Cuza din municipiu şi au dispus trimiterea în judecată a lui Gigi Vadik Zavera zis Gigioc şi a altor 12 persoane, între infracţiunile reţinute fiind constituire de grup infracţional organizat, tulburarea ordinii şi liniştii publice, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, tentativă de omor, complicitate la tentativă de omor. Dosarul s-a înregistrat pe 8 august a.c. la Tribunalul Dolj şi urmează să fie analizat în camera preliminară.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj i-au trimis în judecată pe Gigi Vadik Zavera zis Gigioc, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, tulburarea ordinii şi liniştii publice, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, complicitate la tentativă de omor, lovire sau alte violenţe, complicitate la şantaj; Ioneluş Cimpoeru zis Ion Luptătoru; Florinel Barbu zis Skială; Sorin Stelian Flutur zis Bobo; Cătălin Viorel Tudor zis Fluture; Marian Irinel Coandă zis Charlie; Cristian Marian Vlădescu zis Ventura; Alexandru Grigore Băloiu zis Gore; Cantemir Ştefan Mitre zis Fane Vitamină; Gigel Roşianu; Ion Ilie zis Ilie Puşcărie; Fănel Trandafir zis Cimino şi Marian Gabriel Gîrniţă.

Reamintim că majoritatea inculpaţilor au fost implicaţi într-un scandal de proporţii în noaptea de 4 – 5 noiembrie 2016, în barul ON OFF din Craiova. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au reţinut faptul că, în cursul anului 2014, inculpatul Mitre Cantemir Ştefan, fiind în executarea unei pedepse privative de libertate de 2 ani în penitenciarul din Craiova, l-a cunoscut pe liderul unui clan de interlopi din Dâmboviţa şi, după ce a fost pus în libertate, chiar a participat, împreună cu alţi craioveni, membri ai grupului „Frăţia”, la o petrecere organizată de acesta.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acest context, Mitre a decis desprinderea sa şi a amicilor care l-au însoţit, din grupul „Frăţia” şi impunerea prin forţe proprii, cu scopul de a îl înlătura pe Gigi Vadik Zavera din funcţia de „lider”, acţiune susţinută de liderul clanului din Dâmboviţa. Pe acest fond, şi al ameninţărilor primite de la inculpatul Zavera Gigi Vadik, în cursul lunii octombrie 2016 şi începutul lunii noiembrie 2016, grupul condus de Mitre Cantemir Ştefan, şi avându-i ca membri pe Vlădescu Cristian Marian, Amorăriţei Chenea Petru Adrian, Amza Paul Dănuţ şi Băloiu Alexandru Grigore, a planificat exercitarea unor acte de violenţă asupra grupării rămase fidelă lui Gigioc.

Astfel, potrivit procurorilor, vineri, 4 noiembrie 2016, Gigi Vadik Zavera l-a chemat pe un apropiat al lui Mitre la barul „ON OFF” din Craiova şi i-a cerut să le transmită lui Mitre şi lui Cristian Marian Vlădescu că le este interzis accesul în cluburile şi localurile cunoscute drept teritoriu de „dominaţie” al grupării „Frăţia”, nesupunerea având drept consecinţă exercitarea unor acte de violenţă. În cursul aceleiaşi seri, în jurul orei 23.30, Vlădescu s-a dus la barul ON OFF, unde se aflau Gigioc, Ioneluş Cimpoieru, Florinel Barbu, Cătălin Viorel Tudor şi alţi apropiaţi ai acestora.

După discuţii contradictorii, care au degenerat, grupul condus de Zavera Gigi-Vadik a trecut la agresarea lui Vlădescu Cristian Marian, care a fost lovit în cap cu o sabie (macetă) şi o ţeavă metalică, şi înjunghiat superficial în spate cu un obiect tăietor înţepător. Reuşind să părăsească localul, Vlădescu Cristian Marian i-a contactat pe Mitre Cantemir Ştefan şi Băloiu Alexandru Grigore, aflaţi în zonă, care au venit imediat la faţa locului.

A avut loc o luptă generalizată între cele două grupuri, în afara localului, în stradă, Zavera Gigi Vadik fiind lovit în mod repetat cu piciorul în cap de către Mitre Cantemir Ştefan iar Vlădescu Cristian Marian a reuşit să preia sabia deţinută anterior de Zavera, lovindu-l cu mânerul acesteia în cap.

Demn de subliniat este faptul că faptele constituie o acţiune de represiune, un act de vendetă voit exemplificator pentru ceilalţi membri ai grupării, întrucât agresorii au ales un loc public pentru manifestarea lor violentă, în zona centrală a oraşului.

Politica