Cod portocaliu de caniculă, joi, în Dolj și Mehedinți

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, o avertizare Cod portocaliu de caniculă, valabil și în județele Dolj și Mehedinți.

„Joi (10 august), valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Astfel, în zonele joase de relief din vest și local din centru și sud, vremea va fi caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul de 80 de unităţi. Minimele nocturne nu vor coborî, în general, sub 20 de grade, iar în Dealurile de Vest vor fi de 24…25 de grade. În județele Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor disconfortul termic va fi accentuat și se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 37 și 39 de grade”, au transmis reprezentanții ANM.

Cod galben de caniculă va fi în Maramureș, nordul Crișanei, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în nordul și estul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, disconfortul va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa în general între 35…37 de grade.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Valul de căldură va persista până spre sfârșitul săptămânii. În zonele de munte, îndeosebi din nord-vestul teritoriului, pe arii restrânse în timpul după-amiezelor vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice.

Populare

Recomandări

Lectorul Florin Păsătoiu a murit

Florin Păsătoiu, lector universitar dr. în cadrul Facultății de...

Olt. Bărbat lovit în cap de un tânăr

Un bărbat de 32 de ani din Valea Mare,...

Accident feroviar Galați. Acul vitezometrului, blocat la 75 km/h

Acul vitezometrului locomotivei care a lovit un vagon la...

Tronsonul 3 al DEx 12 prinde viață. Un nou lot va fi deschis circulației

Tronsonul 3 din Drumul Expres Craiova-Piteşti a ajuns la...