joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria Caracal continuă implementarea sistemului de colectare „underground” a gunoiului menajer

Primăria Caracal continuă şi în acest an implementarea sistemului de colectare a gunoiului menajer cu ajutorul containerelor de tip „underground”, achiziţionând încă nouă astfel de sisteme, după cele trei cumpărate anul trecut.

Viceprimarul municipiului Caracal, Octavian Stănescu, a declarat că au fost achiziţionate nouă containere de gunoi, fiecare fiind compus din patru pubele cu o capacitate de 1.100 de litri. Ca să ajungă la gunoiul menajer, angajaţii firmei de salubritate vor folosi un sistem cu aer comprimat ce va aduce containerele la suprafaţă. Investiţia se ridică la 100.000 euro. În 2016, Primăria Caracal a cumpărat trei containere de gunoi „underground” în valoare de aproximativ 200.000 lei.

Anul trecut, au fost achiziţionate trei containere de gunoi subterane, pentru că atât ne mai rămăsese din buget. În acest an, au fost achiziţionate încă nouă astfel de containere. Încă nu au fost instalate, am stabilit locaţiile şi urmează să le aprobăm în consiliul local. Vom continua să le instalăm în cartierele Gară, Libertăţii, Marinescu şi HCC. Ca valoare, achiziţia se ridică la 100.000 euro”, a declarat Stănescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Municipalitatea caracaleană va continua implementarea sistemului de colectare a gunoiului menajer cu ajutorul containerelor „underground”, în fiecare an urmând să fie achiziţionate nouă astfel de sisteme.

Este vorba de o investiţie multianuală, iar în fiecare an vom achiziţiona câte nouă containere de gunoi subterane, până când vom acoperi tot municipiul”, a mai spus Octavian Stănescu. 

Pentru prima dată, acest sistem a fost implementat, în judeţul Olt, în Slatina. Aici, proiectul privind montarea de containere îngropate a început în anul 2008, când au fost instalate 12 astfel de dispozitive. Între 2010 şi 2013, au mai fost montate alte 43 de containere, pentru ca în 2014 acestora să li se mai adauge încă 30. În 2015, primăria a finalizat instalarea de 25 de containere, iar în 2016 au mai fost instalate 45, numărul spaţiilor subterane de depozitare a gunoiului ajungând, în prezent, la 155.

Acest sistem de colectare a deşeurilor menajere a fost „importat” în municipiul Slatina din orăşelul Coslava din Spania. Cea mai costisitoare investiţie a fost, însă, făcută de firma de salubritate, care a achiziţionat o maşină specială pentru colectarea gunoiului din containerele îngropate.

Politica