vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lucrările la Ambulatoriul SCJU, sistate. Tot nu se găsește asistență tehnică

Constructorul ce execută lucrările de la Ambulatoriul de specialitate de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova încă nu beneficiază de asistenţă tehnică pentru ceea ce face. Licitaţia pentru acest serviciu a fost anulată, pentru că nicio firmă nu a depus oferte. Lucrările sunt, astfel, sistate, şi nu se ştie când vor fi reluate, dacă nu va fi găsită o societate care să fie dispusă să stea lângă constructor până când acesta va termina lucrările. Contractul de finanțare din fonduri europene pentru Ambulatoriu expiră la finele anului 2018.

Cinci ani de când a început execuţia şi şapte ani de când s-a semnat contractul de finanţare. Acesta este timpul de când Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, al cărui beneficiar este Consiliului Judeţean Dolj, aşteaptă să fie gata. Iar termenul pare să se întindă pe o perioadă destul de îndelungată, având în vedere că nu se găseşte o societate care să ofere asistenţă tehnică celui care execută lucrările suplimentare, pe perioada desfăşurării acestora.

Problema a fost ridicată de către preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, la începutul lunii. Acesta a spus că este mai mare ruşinea ca un obiectiv atât de important, la asemenea costuri, să stea neterminat de atâta vreme.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Avem o mare problemă, în continuare avem o problemă care ne stă pe suflet, inclusiv cu Ambulatoriul. De data aceasta, am găsit un proiectant care a câștigat licitația și care nu a mai vrut să vină să discute cu constructorul. De aceea am scos încă o dată la licitație și nu a mai venit nimeni. Și acum trebuie să scoatem din nou la licitație. Și cine suferă? Suferă oamenii din spital și… Rușinea noastră! Să stai de atâta timp cu un obiectiv de 8 milioane de euro neterminat… A mai venit și partea aceasta cu ISU, cu ce s-a întâmplat la Colectiv, unde nu te mai poți juca. Unde sunt aglomerări de persoane, trebuie să faci ca la carte totul (…) Avem un of mare pe această temă (a proiectanților – n.r.)”, declara, atunci, președintele CJ Dolj.

Lucrările sunt sistate, însă vom relua procedura de achiziție”

Licitația din urmă despre care amintea Ion Prioteasa, practic a treia încercare de a găsi un proiectant, adică o firmă de asistență tehnică, s-a încheiat, însă fără succes. Procedura a fost anulată în urmă cu câteva zile, conform Sistemului Electronic de Achiziții Publice, din următorul motiv: „Aceasta cerere de ofertă a fost trecută în starea „În așteptare anulare” în mod automat, deoarece la data limită de depunere oferte nu exista nici un ofertant înscris care a depus ofertă de preț”.

În momentul de față, lucrările sunt sistate până când se va găsi un proiectant.

Lucrările sunt sistate, însă vom relua procedura de achiziție pentru serviciile de asistență tehnică”, au explicat reprezentanții Consiliului Județean Dolj.

Contractul de finanțare, prelungit de trei ori până acum

Nu se știe, astfel, când va fi gata ambulatoriul. Contractul de finanțare a fost prelungit, pentru a treia oară, până la finele anului 2018, după ce mai fusese prelungit până la 31 august 2017 și, inițial, până la 30 iunie 2016. Motivul? Același. Nu a putut fi dus la capăt în termenul asumat din cauza lipsei de asistență tehnică din partea proiectantului.

Reamintim că lucrările suplimentare pentru Ambulatoriu au o valoare de 1.098.979,63 lei fără TVA, iar de execuție se ocupă SC CONSTRUCT INVEST CARPATI SRL din Craiova. Acestea au fost necesare pentru asigurarea funcţionalităţii proiectului, în condițiile în care ISU Oltenia le-a solicitat, în vederea îndeplinirii cerinţei legale de constituire a Ambulatoriului de specialitate într-un compartiment distinct de incendiu, faţă de restul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Contractul de finanțare pe fonduri europene pentru reabilitarea ambulatoriului de specialitate al SCJU Craiova a fost semnat în anul 2010, fiind executate, la obiectiv, lucrări de reabilitare și modernizare. Lucrările inițiale de reabilitare au început în anul 2012 și s-au încheiat la finele anului 2013.

Politica