marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zeci de copii slătineni n-au prins loc la creșă

Punctajele obţinute de slătinenii care au solicitat un loc la creşele din municipiu au fost publicate la începutul săptămânii de Direcţia Protecţie şi Asistenţă Socială (DPAS) a primăriei, cei nemulţumiţi având la dispoziţie zece zile să depună contestaţii.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, au fost depuse 150 de cereri pentru cele 57 de locuri vacante din cele patru creşe din Slatina: Creşa nr. 1 – str. Unirii, nr. 6; Creşa nr. 2 – str. Primăverii, nr. 2; Creşa nr. 3 – str. Centura Basarabilor, nr. 4; Creşa nr. 4 – str. Zmeurei, nr. 9B.

În condiţiile în care numărul de solicitări a depăşit numărul locurilor disponibile, dosarele pentru admiterea copiilor în creşă au fost departajate aplicându-se o serie de criterii printre care domiciliul părinţilor cât mai aproape de locaţia creşei sau existenţa de fraţi sau surori în creşa solicitată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Directorul DPAS, Nora Popescu, a declarat că cei care se consideră nedreptăţiţi de evaluarea dosarelor pot depune contestaţii până pe 27 iulie.

Am depăşit perioada de înscriere şi am trecut şi de faza de analiză a cererilor. Luni s-a finalizat afişarea rezultatelor, adică a punctajelor obţinute de solicitanţi, pe baza documentelor depuse. Urmează, timp de zece zile, perioada în care se analizează punctajele de către solicitanţi şi, în condiţiile în care nu sunt mulţumiţi, vor putea face contestaţie. Data de 27 iulie este ultima zi în care se pot depune contestaţii. După analizarea contestaţiilor, copiii admişi la creşă vor fi afişaţi în data de 4 august”, a declarat ea. 

Reprezentantul primăriei a adăugat că cei care nu au prins un loc acum rămân pe lista de aşteptare şi pot merge la creşă, în cazul în care alt beneficiar renunţă.

«Admis la creşă» este un termen teoretic pentru că înscrierea efectivă se face la creşă. În condiţiile în care în termenul pe care îl vom preciza în scris către fiecare solicitant, copilul nu va fi înscris efectiv, se va pierde locul, putând să avanseze cei care rămân în lista de aşteptare. Aşadar, cei care nu au prins un loc acum rămân pe lista de aşteptare şi, în condiţiile vacantării unui loc – fie că părinţii nu şi-au înscris copilul, fie că renunţă, i-au înscris la grădiniţă sau s-au mutat din oraş – se duce către lista de aşteptare”, a conchis Nora Popescu.

Politica