joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au picat Bac-ul după contestații

Doi elevi din județul Dolj au picat examenul de Bacalaureat după corectarea, contestațiilor, în timp ce numărul mediilor de 10 a crescut de la două la patru.

37 de elevi care au susținut bacalaureatul în județul Dolj au promovat examenul după soluționarea contestațiilor depuse la notele obținute inițial, iar numărul de medii de 10 a crescut de la două la patru. Este vorba despre Adina Ruxandra Buzera, de la Colegiul Național „Carol I”, și despre Adina-Ștefania Cîrstea de la Colegiul Național „Elena Cuza”. Celelalte două eleve cu media 10 sunt Mădălina Elena Mandache și Adela-Gabriela Ungureanu, de la Colegiul Național „Frații Buzești”, respectiv Colegiul Național „Elena Cuza”.

Pe de altă parte, doi elevi care promovaseră inițial examenul, au fost depunctați însă la contestații.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Procentul de promovabilitate la nivelul județului nostru este de 69,77%. Procentul inițial a fost de 68,95%. De asemenea, a crescut și numărul elevilor care la acest examen au obținut media 10. Aveam două fete, iar în urma rezultatelor de la contestații avem patru elevi cu media 10. La polul opus, aș preciza faptul că, dacă înainte de contestații procentul de promovabilitate, de exemplu la Colegiul Național „Carol I” a fost de 100%, după contestații, un elev a picat examenul de Bacalaureat, deși înainte avea medie de promovare. Aceeași situație s-a mai înregistrat la Liceul Teoretic „Henri Coandă” Craiova, unde un elev a picat Bacalaureatul după ce a făcut contestații”, a declarat Monica Sună, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

Aceasta a mai precizat că elevul de la „Carol I”, primise nota 6 la proba de la Limba Română, a contestat-o, însă a fost depunctat, primind nota 4. Situația a făcut ca și procentul de promovabilitate al liceului în care elevul a învățat să scadă sub 100%

Singura unitate de învățământ din județul Dolj care a înregistrat promovabilitate de 100% la examenul de Bacalaureat este Colegiul Național „Frații Buzești”.

În județ, rămân în continuare trei unități de învățământ cu promovabilitate 0 la examenul de Bacalaureat.

Una dintre unitățile de învățământ cu procent de promovabilitate de 0% este Liceul Special Beethowen, unde sunt școlarizați elevi cu anumite probleme, deficiențe. La celelalte două unități de învățământ, liceele din Malu Mare și Cârcea, au intrat și au susținut examenul de Bacalaureat numai elevi de la seral”, a mai afirmat Monica Sună, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

În total, în județul Dolj au fost depuse 1460 de contestații la rezultatele de la examenul de Bacalaureat, 765 fiind soluționate cu note în plus, 601 cu note în minus, în timp ce în cazul a 94 de lucrări, notele nu au fost modificate.

Politica