marți, iunie 18, 2024

Ultima ora

Sport

Nanu: “Avem nevoie de jucători cu experiență pentru a promova”

Refuzat de Eugen Neagoe și Arian Falub, Condescu l-a convins pe Ștefan Nanu să preia banca tehnică a Pandurilor.

Ştefan Nanu a condus, vineri, primul antrenament la Pandurii, însă n-a semnat și contractul cu fosta prim-divizionară. Totul depinde de redresarea financiară a clubului gorjean, care se află în insolvență. CS Pandurii Târgu Jiu a mai negociat în această perioadă cu Eugen Neagoe și Adrian Falub, însă ambii tehnicieni au declinat oferta lui Marin Condescu.

În principiu, m-am înţeles cu conducearea clubului. Deocamdată, nu am semnat contractul, dar dacă domnul Condescu va rezolva ceea ce am discutat, atunci voi rămâne la Târgu Jiu. Am ales Pandurii, fiindcă acest club este un brand, care și-a propus să revină în Liga I. Într-adevăr, va fi greu! Au plecat toți jucătorii de bază și trebuie s-o luăm de la zero. Am avut la primul antrenament numai copii de 18-20 de ani. Ei au calitate, dar trebuie aduși o serie de jucători cu experiență, pentru a ne îndeplini obiectivul. E mult mai greu în Liga a II-a, fiindcă sunt echipe care joacă distructiv. În Liga I se joacă mai deschis, e altceva. Suntem deja în întârziere, dar nu e timpul pierdut. Trebuie să facem un lot competitiv, pentru a promova. Sper să se rezolve și problemele financiare”, a declarat Nanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Doar Stanca şi Trifu au rămas

Din vechea gardă, la Pandurii n-a mai rămas decât portarul Răzvan Stanca și mijlocașul Romedis Trifu! Restul componenţilor de bază au părăsit echipa gorjeană, iar mulți dintre ei și-au găsit deja alte angajamente. Astfel, Ionuţ Cioinac l-a urmat pe antrenorul Flavius Stoican la CSM Poli Iași, Yassin Hamed a semnat cu CFR Cluj, portarul Laurenţiu Popescu a revenit la CSU Craiova, Erico da Silva a ajuns la Astra Giurgiu, Olivian Surugiu, Sorin Buşu și Paul Păcurar vor juca la Gaz Metan Mediaş, Adelin Pîrcălabu – la FC Voluntari, iar Dragoș Firțulescu și Sergiu Negruț au ajuns în prima ligă bulgară, la Beroe Stara Zagora.

Până va fi inaugurată noua arenă din Târgu Jiu, CS Pandurii va juca, în Liga a II-a, pe terenul din Motru, stadion cu care Nanu este familiarizat din perioada în care a antrenat echipa locală Minerul (2010-2013). Dacă echipa va câştiga procesul la TAS şi astfel va reveni în Liga I, CS Pandurii va evolua tot la Drobeta Turnu Severin, până va fi dat în folosinţă propriul stadion.

Nu ştiu dacă e posibill, dar e clar că mi-aş dori ca Pandurii să câştige la TAS şi să revenim mai repede în Liga I”, a conchis Nanu.

Născut pe 8 septembrie 1968 la Filiași, Ștefan Nanu s-a stabilit de câțiva ani la Râmnicu Vâlcea, după ce s-a căsătorit cu fosta handbalistă Olivia Costache. Ca jucător, Nanu a evoluat la Electroputere Craiova, Farul Constanţa, Rapid Bucureşti, Vitesse Arnhem, Steaua Bucureşti şi Oţelul Galaţi, iar la echipa naţională a bifat şapte selecţii. Cariera de antrenor a început-o la FCM Câmpina, după care a mai pregătit Minerul Motru (2010-2013), cu care a și promovat în Liga a II-a, și Farul Constanța (2014). În ultimii ani, Nanu a antrenat la copii și juniori, în Olanda, la FC Ter Apel și FC Emmen.

 

Politica