luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Judoka sub 11 ani au urcat pe podium la Baia Mare

Judoul craiovean poate spune că are viitor în vederea sportivilor care să facă performanță. Cel puțin așa o demonstrează rezultatele obținute de juniori, iar cel mai recent, și de către cei mai mici dintre practicanții acestui sport din Bănie. La Campionatul Național U11 desfășurat vinerea și sâmbăta trecută la Baia Mare, elevii lui Mihai Voinea și Adrian Nicola au reușit să culeagă patru medalii, dintre care un titlu național, un argint și două bronzuri.

Aurul național a ajuns la craioveanca Alexia Birtu, legitimată la LPS Petrache Trișcu Craiova, care nu a avut adversară pe măsură la categoria de 44 kg. Pentru aur s-a luptat și judoka de la CSM Craiova Alexia Ușurelu, dar aceasta a pierdut în finala categoriei 40 kg, astfel devenind doar vicecampioană națională și obținând medalia de argint. Distincțiile de bronz au fost adjudecate de Lucian Ciciu la 46 kg și Lorena Manda la 36 kg, ambii legitimați la CSM Craiova.

“Am fi putut obține două titluri naționale”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Unul dintre antrenorii celor care au urcat pe podium la Baia Mare, Mihai Voinea a declarat că s-ar fi putut întoarce cu două medalii de aur de la acest Campionat Național.

“Competiția a fost pentru copii născuți în 2007-2008, noi am avut 13 copii înscriși în concurs, dar doar  patru au reușit să ia medalii. Se putea mai bine, însă acum știm ce avem de făcut pe viitor. Puteam obține două titluri naționale, Alexia Ușurelu a pierdut finala printr-o greșeală banală, ar fi trebuit să iasă și ea campioană. Dar la vârsta lor nu contează așa mult locurile ocupate, important e să învețe din greșeli și să progreseze. Sunt copii de perspectivă, iar mulți dintre ei pot face performanță. În continuare vom avea Balcaniada de juniori în Bulgaria, apoi va urma o acțiune cu niște italieni care vor veni aici și vom face împreună o pregătire centralizată și la finalul lunii iulie din nou o competiție balcanică de copii în Grecia”, a declarat antrenorul Mihai Voinea.

Politica