Doljeni cercetați pentru contrabandă cu ţigări

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dolj au organizat și executat o acțiune, ieri,  pe linia prevenirii și combaterii faptelor de contrabandă și a comercializării ilegale cu țigarete și produse din tutun. S-au efectuat verificări și controlare la 16 societăți comerciale, astfel fiind constatate 2 infracțiuni constatate, valoarea mărfurilor confiscate ridicându-se la 4.995 lei (reprezentând contravaloarea a 500 pachete fără timbru de marcaj fiscal, provenite din contrabandă).  

În urma controlului efectuat la un magazin din Piața Brazda lui Novac din Craiova a fost identificată o craioveancă de 59 de ani care deținea 385 pachete țigări, diverse mărci, fără timbru de marcaj fiscal. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,contrabandă”, iar întreaga cantitate de țigări a fost confiscată.


Tot ieri, în jurul orei 10:00, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Nr. 8 Rast au efectuat un control la un magazin din comuna Rast, Dolj astfel constatându-se că reprezentantul societăţii, P.IRINEL, 41 de ani, din Băilești deținea spre comercializare 90 pachete de țigări care nu prezentau timbru fiscal, toate având inscripția FOR DUTY FREE SALE ONLY.
Polițiștii doljeni au întocmit în cauză dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar cele 1800 de țigarete au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi predate lucrătorilor din cadrul Direcției Vamale

Populare

Recomandări

România, condamnată la CEDO. Victima, hărțuită sexual de șef: „Am pipăit-o doar pe sâni”

România a fost condamnată de către Curtea Europeană a...

Se ridică prohibiția la știucă în Delta Dunării

Din 20 martie, se ridică prohibiția la știucă, dar...

ANM: Vreme caldă şi temperaturi peste mediile perioadei, în următoarele două săptămâni

Vremea va fi, în general, frumoasă pe parcursul următoarelor...

Familia unui deputat decedat de Covid cere un milion de euro daune de la Spitalul Militar

Soția și cei doi copii ai parlamentarului PSD Sebastian...