Urmărit internațional pentru 16 infracțiuni, prins în Vâlcea

Un bărbat, de 33 ani, urmărit   internațional de autoritățile din Germania, pentru săvârșirea a 16 înșelăciuni,   a fost prins de polițiștii din Vâlcea. Pe numele său era emis mandat european de arestare.

Bărbatul a fost depistat, luni, în Râmnicu Vâlcea.

“Bărbatul era căutat pentru săvârșirea a 16 infracțiuni de înșelăciune, cu un prejudiciu de 55.750 de euro. În fapt, acesta, împreună cu mai mulți complici, ar fi oferit spre vânzare autovehicule și alte bunuri ori servicii pe diferite platforme de internet, în scopul de a convinge potențiali cumpărători să plătească prețul în avans, oferte care, în realitate, nu existau. De asemenea, în perioada 1 iunie – 7 iulie 2015, ar fi deschis mai multe conturi curente la bănci din Karlsruhe – Germania, pentru a fi alimentate cu bani proveniți din infracțiuni de înșelăciune. Pentru depistarea urmăritului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române”, au transmis reprezentanții Poliției Vâlcea.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Pitești, în vederea confirmării mandatului european de arestare, fiind reținut pentru 24 ore, urmând a fi prezentat Curții de Apel Pitești, cu propunere de arestare preventivă.

Între timp, a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Argeș.

Populare

Recomandări

Risc mare de avalanșă în mai multe zone montane. Zăpada ajunge la 1-2 metri

Salvamontiştii anunţă că, începând de joi seară, până vineri...