vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Apărăm libertățile cetățenești și libertatea de inițiativă economică

Deputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj: ”Vom iniția două proiecte de legi cu adevărat liberale. Libertatea, reglementată de legi liberale, trebuie să definească societatea românească”

ALDE, ca partid liberal modern, consecvent valorilor și principiilor sale, va depune în perioada imediat următoare două inițiative legislative menite să împiedice abuzul la adresa libertății românilor.

Prima inițiativă se referă la Autoritatea Independentă de Supraveghere a Comunicațiilor. Prin acest proiect dorim să implementăm decizia pe care CCR a luat-o în privința interceptărilor anul trecut, prin care precizează că poliția judiciară trebuie făcută de instituții abilitate, nu de către serviciile de informații. Nu este normal ca România să aibă de 16 ori mai multe mandate de interceptare pe siguranța națională (de exemplu) decât Statele Unite! De aceea, considerăm că o astfel de instituție aflată sub controlul democratic al Parlamentului, este absolut necesară. Dacă vrem să fim o țară respectată de către partenerii internaționali, nu putem să fim campioni în domeniul interceptărilor. Această inițiativă nu are în vedere decât respectarea drepturilor cetățenilor .

Policlinica Buna Vestire Craiova

A doua inițiativă se referă la reglementarea activității de lobby. Dreptul antreprenorilor, companiilor, al grupurilor de interese de a-și promova transparent interesele legitime trebuie apărat prin lege.

Vom evita astfel derapaje și abuzuri în privința multdiscutatului trafic de influență. Vom iniția consultări cu actorii instituționali din mediul privat, cu toți cei interesați în privința acestei legi necesare.

Dorim să avem o reglementare aidoma celei existente în statele europene, prin care să evităm numărul semnificativ de procese și acuzații de trafic de influență care există în prezent.

ALDE consideră că în acest fel democrația românească va fi consolidată și odată cu ea prestigiul țării noastre între celelalte țări europene.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Politica