Conecteaza-te cu noi

Dolj

UPDATE/Oseminte umane descoperite lângă groapa ecologică a Craiovei

Publicat

pe

Un coşciug ce conţine oseminte umane a fost descoperit, miercuri, în apropiere de groapa ecologică a Craiovei. Potrivit primelor informaţii oferite de poliţişti, descoperirea a fost făcută de două persoane care au au găsit, pe un câmp unde se află mai multe gunoaie, un coşciug ce conţine mai multe resturi umane. În zonă sunt aruncate şi mai multe candele şi coroane mortuare. O echipă de criminalişti este aşteptată să ajungă la faţa locului.

Terenul pe care au fost găsite aparține RAADPFL Craiova. 

„În data de 03.05.2017, ora 1700,polițiștii craioveni au fost sesizaţi despre faptul că, pe terenul RADPFL Craiova, din Pepiniera Dendrologică, aflat în partea de vest a Parcului Tineretului, din Craiova, sunt aruncate mai multe resturi de sicrie, oase, a căror proveniență nu se cunoaște.
La fața locului s-a deplasat echipa de cercetare, care din primele cercetări a stabilit faptul că, jurul orei 1600, persoane care se aflau în zona respectivă, au observat resturi de vegetație forestieră şi pomicolă, rezultată din igienizarea și întreținerea mai multor spatii apartinand RADPFL Craiova, precum și bucăţi de scândură veche, coroane uscate şi fragmente de oase.
Din primele verificări s-a stabilit că în mod provizoriu și temporar, RAADPFL Craiova a depozitat aceste reziduri până la încheierea licitației pentru contractul de salubrizare a rezidurilor colectate, având în vedere și reorganizarea și suspendarea provizorie a activității Depozitului de colectare a reziduurilor din Craiova.
Toate aceste obiecte se aflau într-un stadiu avansat de putrefacţie şi de degradare.
Au fost contactaţi reprezentanţii RAADPFL Craiova pentru a pune la dispoziţia organelor de poliţie documentele în baza cărora s-a dispus depozitarea resturilor menţionate în zona respectivă.
Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanțelor în care au ajuns în zona respectivă bucățile de scândură veche și fragementele de oase.” – IPJ DOLJ
O anchetă este în derulare și la nivelul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova.

Am fost fost solicitați de Poliție. Așteptăm o anchetă a Poliției, dar am declanșat și o anchetă internă. Este o depozitare provizorie, dată fiind curățenia de primăvară și problemele cu Eco Sud (n.r. societatea care administrează depozitul de deșeuri al Craiovei), iar acum perfectăm contractul cu Salubritatea”, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, Aurelia Filip, directorul RAADPFL Craiova.

Cel mai probabil, resturile umane provin de la o deshumare, acestea nefiind observate de angajații Regiei atunci când au aruncat resturile de sicrie.

© 2021. Toate drepturile rezervate.