vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

128 dintre școlile din Dolj nu sunt păzite

21,8% dintre școlile din județul Dolj nu au pază umană sau video, ceea ce reprezintă un risc atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Cifra a fost prezentată într-un raport al Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural de vineri.

Astfel, din totalul unităţilor de învăţământ care funcţionează în judeţul Dolj, 463 sunt asigurate cu o forma de pază/securitate, respectiv 78,2,%, conform prevederilor Legii nr.333/2003R, după cum urmează: 7 numai cu pază umană, 187 numai cu sisteme de supraveghere video, 269 atât cu pază umană, cât și cu sisteme de supraveghere video. Un număr de 128 nu sunt asigurate cu pază umană şi/sau sisteme de supraveghere video, respectiv 21,8%.

Mai mult, un număr de 11 unităţi şcolare nu sunt prevăzute cu gard împrejmuitor, 2 în mediul urban şi 9 în mediul rural, 26 (2 urban şi 24 rural) de unităţi şcolare sunt amplasate într-o zonă iluminată necorespunzător iar 17 unităţi şcolare (6 urban şi 11 rural) sunt amplasate într-o zonă periferică/izolată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Criminalitatea, redusă cu 40%

Activitățile desfășurate și rezultatele obținute de către polițiștii doljeni au dus la creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Dolj, fapt ce s-a reflectat în reducerea criminalității cu 40%.

Totuși, există unele riscuri care se mențin, care pot afecta gradul de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar. Este vorba despre lipsa pazei şi a controlului la accesul în unele unităţi de învăţământ, supravegherea deficitară, în unele unități școlare, a elevilor în timpul pauzelor (toate faptele sunt comise în incinta unităților de învățământ), dar și despre minimalizarea unor comportamente predelincvente ale elevilor și netransmiterea tuturor informaţiilor de acest gen către poliţiştii de proximitate şi părinţi pentru a dispune măsuri în plan instituţional şi familial.

Politica