sâmbătă, iunie 15, 2024

Ultima ora

Sport

Accidentul din Olt, provocat de un șofer cu permisul de conducere suspendat

Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, din comuna dâmboviţeană Gura Şuţii, care conducea autotrenul al cărui anvelopă a explodat şi a provocat accidentul de la Pădurea Sarului, în urma căruia cinci persoane şi-au pierdut viaţa, avea permisul de conducere suspendat, potrivit IPJ Olt. Mai mult, el conducea cu viteza de 88 de kilometri pe oră, într-o zonă în care limita era de 70 de kilometri pe oră.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu, a declarat că bărbatului îi fusese ridicat permisul de conducere în aceeaşi zi, cu câteva ore înainte, pentru că depăşise pe linie continuă. „Vă pot confirma că respectivul conducător auto avea permisul de conducere suspendat. Îi fusese suspendat în aceeaşi zi, pentru depăşirea nepermisă. I s-a dat dovada de circulaţie”, a declarat comisarul şef Claudia Radu.

De asemenea, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Stat pentru Controlul Traficului Rutier (ISCTR), viteza înregistrată de autotren în momentul accidentului era de 88 de kilometri pe oră, limita în zonă fiind de 70 de kilometri pe oră. Mai mult, şoferul nu respectase timpii de odihnă şi conducere, în ultimele 28 de zile, iar anvelopele erau reşapate. Inspectorii de trafic au aplicat şi o amendă firmei pentru care lucra bărbatul, urmând un control pe fond la sediul societăţii. „A fost sancţionată firma din judeţul Dâmboviţa cu o amendă de 12.000 lei pentru că nu s-au respectat timpii de odihnă şi de conducere, în ultimele 28 de zile. De asemenea, s-a scos raportul de tahograf care arată că, în acel moment, autotrenul avea 88 de kilometri la oră”, a declarat directorul ISCTR Olt, Mihai Braneţ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Femeia, în vârstă de 33 de ani, bărbatul, de 38 de ani, şi cei doi copii, în vârstă de trei şi şapte ani, care au murit în accidentul de luni, de la Pădurea Sarului, erau fiica, ginerele şi nepoţii viceprimarului comunei argeşene Cocu, Gheorghe Mariniţă.

Cei patru îşi petrecuseră weekendul la Craiova, oraş în care locuiau părinţii tânărului de 38 de ani. Luni, familia se întorcea în Bucureşti, unde locuia de mai bine de zece ani.

Alături de ei, victimă a tragicului accident a fost şi antrenorul emerit de tenis de masă, Mihai Bobocică, în vârstă de 63 de ani.

Accidentul de la Pădurea Sarului s-a petrecut, luni, după ce o anvelopă a autotrenului a explodat, TIR-ul intrând pe contrasens şi lovind celelalte două autoturisme, în care se aflau familia şi antrenorul.

Trupurile neînsufleţite ale copiilor şi părinţilor se află depuse la Capela Bisericii Sfinţii Constantin şi Elena – cartier Rovine. Înmormântarea va avea loc joi, 27.04.2017, ora 11.00, la cimitirul Ungureni.

Trupul lui Mihai Bobocică este depus la Biserica Sfântul Gheorghe, strada Păltiniş, iar înmormântarea va avea loc joi, ora 12.30, la cimitirul Sineasca.

Politica