vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un punct salvat cu greu în fața lui Dinamo

În meciul cu rivala Dinamo București, CSU Craiova nu a găsit victoria în acest play-off nici pe teren propriu, dimpotrivă obținând cu dificultate un punct din această întâlnire. Al doilea derby din play-off disputat între cele două echipe s-a încheiat tot la egalitate, dar de această dată au fost prezente și golurile. Formația craioveană a făcut 2-2 cu Dinamo în jocul de sâmbătă, ce a avut loc pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin. Trupa lui Mulțescu a deschis scorul în primul sfert de oră al partidei prin Andrei Ivan (14), care a reușit să marcheze după o perioadă lungă de ineficacitate la o pasă peste portar a lui Băluță, tânărul atacant reluând apoi cu capul în plasă. Gazdele au menținut avantajul minim pe tabelă până la pauză, dar prestația lor de după reușita lui Ivan a fost una modestă, “câinii roșii” punând o presiune mare asupra craiovenilor. Această presiune s-a concretizat în actul secund pentru dinamoviști. Romera (58) a egalat la scurt timp de la reluare cu un șut imparabil de la marginea careului, în timp ce Nistor (81) a preluat conducerea pentru oaspeți după ce Dumitraș a dat pe lângă minge și fostul jucător al pandurilor a rămas într-o poziție favorabilă cu portarul Craiovei, pe care l-a învins cu o execuție la colțul lung. Finalul meciului a fost unul plin de emoții pentru tabăra din Bănie, care, aflată în inferioritate numerică începând din minutul 88 după ce Mateiu a fost eliminat pentru un fault la mijlocul terenului, a căutat golul egalizator. Acesta a venit în minutele de prelungire prin Zlatinski (90+2) și a salvat un punct pentru CSU Craiova.

A fost un meci interesant, nebun chiar. A început pentru noi sub auspicii favorabile, am fost cu un pas înaintea lor. Am reușit să fim periculoși și din faze fixe, și prin atacuri poziționale, am dat și gol, iar până la pauză lucrurile au fost în linii normale, cu toate că am făcut un pas înapoi. În repriza a doua am făcut 15 minute un joc de așteptare, având ce apăra, pentru că și ei au urcat cu unul dintre stoperi și atacau cu un om în plus. Din păcate, tot pe o greșeală de-a noastră am primit gol, asta în timp ce noi ratam cu seninătate din postura de trei contra doi, doi contra unu, patru contra trei. Nu știu dacă la Dumitraș a fost o greșeală din lipsa meciurilor jucate. Poți să o faci și când ai toate meciurile jucate sau când te trezești din somn. Trebuia să respingă cu latul, nu cu ristul, că el nu e atacant. Am avut nevoie de trei apărători, pentru că ei au jucat cu doi atacanți și lucrurile au fost bune până la un moment dat, iar golurile au venit în urma unor execuții de jucători buni, care stăpânesc lovirea mingii. Nu pot să le reproșez nimic băieților, pentru că au luptat, s-au bătut pentru minge. A fost presiune mare, pentru că suporterii vor întotdeauna să câștigăm cu Dinamo și normal că asta ne-am dorit, dar nu putem tot timpul. Am avut șase sau șapte jucători lipsă și la lotul nostru subțire se cunoaște“, a declarat Mulțescu la finalul remizei cu Dinamo.

Acest meci nu a adus numai un semieșec pentru craioveni, ci și noi probleme de lot. Alături de Mateiu, Zlatinski a văzut și el cartonașul roșu însă după fluierul arbitrului din cauza unei altercații verbale pe care bulgarul a avut-o cu antrenorul lui Dinamo, Cosmin Contra, și care i-a adus al doilea galben. Astfel, antrenorul Gigi Mulțescu nu se va putea baza pe Mateiu, Zlatinski, dar nici pe Bancu (cumul de cartonașe galbene) în semifinala Cupei României cu FC Voluntari programată pentru joi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Meciul cu Voluntari nu era ușor nici cu Mateiu, Zlatinski și Bancu în teren. Fără ei va fi și mai greu, dar trebuie să găsesc soluții“, a comentat Mulțescu.

CSU Craiova este în continuare pe locul cinci, cu 28 de puncte. După partida din Cupă, gruparea olteană se va deplasa în play-off la CFR Cluj, duminică.

Ivan și-a mai alimentat moralul cu golul marcat lui Dinamo

Criticat în a doua parte a campionatului de faptul că nu mai reușește să găsească deloc soluții în fața porții, Andrei Ivan a “învățat” din nou să înscrie în partida cu Dinamo, acest gol aducându-i mai multă încredere pentru următoarele jocuri.

În prima repriză am jucat bine, am și marcat. În a doua nu știu ce s-a întâmplat cu noi, că la mijloc am fost morți, dar contează că am luat și acest punct. E important că nu am pierdut în fața lui Dinamo și trebuie să ne batem pentru un loc de Liga Europa. E un punct de moral pentru meciul de Cupă, am spart și gheața, am marcat și contează mult pentru mine. Am pierdut trei jucători în această seară. Vom vedea ce o să facem, pentru că nu avem jucători mulți la dispoziție. Golul l-am dedicat lui Gică Craioveanu, pentru că i-am promis înainte de a intra în cantonament că o să înscriu“, a declarat Andrei Ivan.

Colegul său Nicușor Bancu a fost deranjat de maniera de arbitraj din această partidă, dar și de suporterii care nu mai susțin echipa în momentele slabe ale acesteia.

Noi ne-am dorit să câștigăm trei puncte, dar nu cred că jucăm doar contra lui Dinamo. Se pare că sunt și alte personaje care își joacă rolul foarte bine. Arbitrul i-a adus ușor-ușor pe cei de la Dinamo peste noi în prima repriză, când conduceam, mai avea puțin și le dădea și 11 metri numai ca să marcheze. Trebuia să mai dea vreo două roșii ca să nu mai avem nici o șansă la Cluj. Sunt foarte supărat, mai ales pe suporteri, pentru că nu-i normal când avem o perioadă mai slabă imediat încep să ne înjure și să ne huiduie, de parcă au uitat ce am făcut bun în acest campionat. Am realizat obiectivul, intrarea în play-off, suntem în semifinalele Cupei României și e foarte mult ce am realizat, dar ei uită foarte repede. Sper să-și revină și la meciul cu Voluntari să nu ne mai înjure. Abia aștept să se termine stadionul de la Craiova și să jucăm acasă, pentru că nu mai putem să facem drumuri spre Pitești și Severin“, a afirmat Bancu.

CSU Craiova – Dinamo București 2-2 (1-0)

A marcat: Ivan 13, Zlatinski 90+1 / Romera 58, Nistor 81

Stadion: Municipal (Severin), spectatori: 8.000

CSU: Calancea – Dumitraș, Barthe (86 Măzărache), Kelic – Dimitrov, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Băluță, Ivan, Gustavo (70 Jazvic).

Antrenor: Gheorghe Mulțescu

Dinamo: Cerniauskas – Romera, Nedelceanu, Dielna, Filip – Mahlangu – Hanca (88 Maric), Palic (65 Busuladzic), Nistor – Rivaldinho, Nemec (84 Bawab). Antrenor: Cosmin Contra

Arbitri: Istvan Kovacs – Vladimir Urzică, Valentin Avram. Rezervă: Florin Mazilu

Observatori: Constantin Stătescu, Cornel Sorescu

Eliminat: Mateiu 88, Zlatinski (după fluierul arbitrului)

REZULTATE ETAPA A VII-A

Sâmbătă, 22 aprilie

Astra Giurgiu – CFR Cluj 0-1

CSU Craiova – Dinamo București 2-2

Luni, 24 aprilie

FCSB – FC Viitorul ora 20.30

PROGRAM ETAPA A VIII-A

Sâmbătă, 29 aprilie

FC Viitorul – Astra Giurgiu ora 20.30

Duminică, 30 aprilie

CFR Cluj – CSU Craiova ora 20.30

Luni, 1 mai

Dinamo București – FCSB ora 20.30

CLASAMENT PLAY-OFF

1. FCSB 6 4 1 1 9-4 37

2. Viitorul 6 2 2 2 6-5 34

3. Dinamo București 7 3 3 1 9-6 33

4. CFR 1907 Cluj 7 3 2 2 8-7 33

5. CSU Craiova 7 1 3 3 5-10 28

6. Astra Giurgiu 7 1 1 5 7-12 26

REZULTATE ETAPA A VII-A

Joi, 20 aprilie

Poli Timișoara – Gaz Metan Mediaș ora 18.00

Vineri, 21 aprilie

Concordia Chiajna – FC Voluntari 0-2

Pandurii Târgu Jiu – FC Botoșani 1-1

Luni, 24 aprilie

Poli Iași – ASA Târgu Mureș ora 18.00

PROGRAM ETAPA A VIII-A

Vineri, 28 aprilie

Concordia – Poli Iași ora 20.30

Sâmbătă, 29 aprilie

ASA Târgu Mureș – Gaz Metan Mediaș ora 15.00

Duminică, 30 aprilie

Pandurii Târgu Jiu – FC Voluntari ora 18.00

Luni, 1 mai

Poli Timișoara – FC Botoșani ora 17.30

CLASAMENT PLAY-OUT

1. Poli Iași 6 4 2 0 8-2 29

2. Gaz Metan Mediaș 7 2 3 2 8-7 29

3. F.C. Botoșani 7 2 3 2 9-6 25

4. FC Voluntari 7 2 3 2 7-8 24

5. Poli Timișoara 7 4 2 1 7-3 21

6. Pandurii Tg. Jiu 7 1 4 2 5-8 17

7. Concordia 7 0 3 4 4-10 16

8. ASA Târgu Mureș 6 1 2 3 3-7 11

Politica