joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova își alege primarul pe 11 iunie

Guvernul României a aprobat, în ședința de joia trecută, o hotărâre prin care a stabilit ca dată a alegerilor locale parțiale cea de 11 iunie 2017. Un astfel de scrutin va avea loc și la Craiova, unde funcția de primar este asigurată în interimat de către viceprimarul Mihail Genoiu, după ce Lia Olguța Vasilescu a devenit parlamentar și, ulterior, ministru al Muncii și Justiției Sociale după alegerile din 11 decembrie 2016.

Alegeri vor fi organizate în 49 de localități în care această funcție a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situațiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate.

Ele vor avea loc în municipii – Moinești, județul Bacău, Craiova, județul Dolj, Târgu Jiu, județul Gorj, Lupeni, județul Hunedoara, Roman, județul Neamț, nouă orașe – Râșnov, Lehliu Gară, Amara, Fierbinți-Târg, Țăndărei, Ulmeni, Baia Sprie, Bușteni, Băicoi și în 35 de comune.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Precizăm că în cazul unor alegeri locale parțiale, data desfășurării acestora se stabilește cu cel puțin 35 de zile înaintea votării, potrivit art. 10 alin. 2 din Legea nr. 115 din 2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale.

De asemenea, odată cu data alegerilor, Guvernul a stabilit, prin hotărâre, calendarul acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale, cheltuielile necesare pregătirii şi desfășurării în bune condiții a alegerilor locale şi măsurile tehnice necesare bunei organizări şi desfășurări a alegerilor locale (în conformitate cu art. 126 alin. 1 din Legea nr 115/2015).

Conform calendarului aprobat, campania va începe la data de 27 mai 2017 și va dura două săptămâni. Aceasta se va încheia pe 10 iunie 2017, la ora 7:00.

Momentan, pentru scaunul de primar al Craiovei și-a anunțat candidatura, din partea PNL, senatorul Mario Ovidiu Oprea. Totodată, președintele PSD Dolj, senatorul Claudiu Manda, a afirmat, vineri, invitat fiind la o emisiune a TVR Craiova, că din partea PSD se va alege candidatul între senatorul Radu Preda, fost administrator public al Băniei, și Mihail Genoiu, actualul primar interimar. Mai mult, președintele PSD Dolj a anunțat că Lia Olguța Vasilescu va fi candidatul PSD Dolj pentru funcția de primar al municipiului Craiova la alegerile de peste trei ani, din 2020.

Politica