Conecteaza-te cu noi

Olt

Costel Moisescu ales preşedinte al PNL Olt după ce a candidat singur

Publicat

pe

Preşedintele PNL Scorniceşti, Ion „Costel” Moisescu, a fost ales preşedinte al organizaţiei judeţene a partidului el candidând singur pentru această funcţie, după ce candidatura primarului din Balş, Mădălin Teodosescu, a fost respinsă pe motiv că şi-a depus-o prea târziu.

La şedinţa Comitetului de Coordonare Judeţean a PNL Olt, desfăşurată, vineri după-amiază, la Casa de Cultură a Tineretului din Slatina, în cadrul căreia a fost aleasă noua conducere a organizaţiei judeţene a partidului, au fost prezenţi şi europarlamentarul Cristian Buşoi, fostul deputat Ludovic Orban şi preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache.

Pentru postul de preşedinte a candidat o singură persoană, Ion „Costel” Moisescu, liderul PNL Scorniceşti, acesta adjudecându-şi competiţia electorală.

Candidatura primarului din Balş, Mădălin Teodosescu, a fost respinsă pe motiv că a fost depusă prea târziu. Mai mult, edilul din Balş nici nu a fost prezent la şedinţă, fapt ce a dat naştere unor speculaţii privind tensiuni dintre Teodosescu şi conducerea PNL Olt.

În cadrul şedinţei, au fost aleşi şi doi prim-vicepreşedinţi, Dan Stana şi Ioana Gherghiţă, aceştia neavând contracandidaţi.

De asemenea, liberalii olteni şi-au ales şi opt vicepreşedinţi şi cincisprezece membri ai Biroului Politic Judeţean, trezorierul, preşedintele Comisiei de Arbitraj Judeţene şi preşedintele Comisiei de Revizie şi Cenzori.

Mai mulţi liberali au părăsit sala, la discursul lui Ştirbu

Mai mulţi membri PNL Olt, prezenţi la şedinţa de alegere a noii conduceri a partidului, au plecat din sală în momentul în care preşedintele organizaţiei, deputatul Gigel Ştirbu, şi-a prezentat raport de activitate la şefia partidului. Şedinţa Comitetului de Coordonare Judeţean a PNL Olt, desfăşurată, vineri după-amiază, la Casa de Cultură a Tineretului din Slatina, a reprezentat ultima ocazia a deputatului Gigel Ştirbu de a vorbi din calitate de preşedinte al partidului.

Acesta a încerca să prezinte un raport al mandatului său din 2013 şi până în prezent, perioadă în care a condus organizaţia judeţeană a PNL din postura de interimar. În momentul în care a luat cuvântul, deşi condusese deja o bună parte din şedinţă, mai mulţi liberali din sală s-au ridicat şi au ieşit, zarva creată făcându-i pe toţi cei prezenţi să-şi întoarcă privirile.

Potrivit surselor Jurnalul Olteniei, cei care au părăsit sala sunt foşti membri ai PDL, care de la fuziunea din 2014 au fost marginalizaţi şi prigoniţi de Gigel Ştirbu.

Cu toate acestea, Ştirbu a continua să se laude cu „realizările” sale. Deşi n-a reuşit să câştige nicio bătălie electorală în cei patru ani în care a condus PNL Olt, deputatul de Drăgăneşti s-a prezentat drept un învingător, toate prezentările sale începând cu sintagma „având în vedere că suntem într-un judeţ dominat de PSD”.

© 2022. Toate drepturile rezervate.