sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trei craioveni cercetaţi pentru tâlhărie

La data 05.04.2017, în jurul orei 18:45, polițiști din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova au fost anunțați prin S.N.U.A.U. 112 despre faptul că, pe strada 22 Decembrie 1989, în scara unui bloc, tineri necunoscuți i-au smuls unei craiovence de 69 de ani geanta din mană.
Dispecerul a dirijat la fața locului echipe de siguranță publică formate din polițiști și jandarmi, iar cu sprijinul locatarilor blocului au reușit prinderea lui C.C., de 16 ani, din Craiova, tânără care a participat la comiterea faptei.
În urma verificărilor efectuate în zona comiterii faptei, polițiștii au depistat-o și D.PAMELA, 23 de ani, din Craiova, asupra căreia a fost găsită geanta sustrasă cu puțin timp înainte.
Din cercetările efectuate de polițiștii craioveni a rezultat faptul că, cele două craiovence, au fost însoțite de un tânăr, acesta fiind cel care a smuls geanta din mâna părții vătămate.
Astfel, în aceeași seară, oamenii legii l-au identificat, în urma activităților specifice întreprinse, pe D.A., de 17 de ani, din municipiul Craiova.
Polițiștii au întocmit în cauză dosar de cercetare penală și se continuă investigațiile sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie, cercetarile fiind continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.
CUM SĂ NU DEVENIŢI VICTIME ALE INFRACŢIUNILOR DE TÂLHĂRIE ?

SFATURI UTILE

·        Nu urcaţi în lift cu persoane necunoscute.
·        Alegeţi cu grijă traseul pe care vă deplasaţi, evitaţi parcurile, străzile pustii, terenurile şi pe cât posibil, nu circulaţi prin locuri slab iluminate la ore târzii.
·        Aveţi grijă să nu vă lăudaţi cu banii, bunurile sau alte valori deţinute în locuinţa proprie.
·        Dacă constataţi că sunteţi urmărit, traversaţi strada, faceţi apel la trecători  şi anunţaţi Poliţia.
·        Nu permiteţi persoanelor străine să intre în locuinţa dumneavoastră, indiferent de
motivele invocate.
·        La intrarea într-un imobil, fiţi foarte atenţi dacă în hol sau în zonele întunecate se află persoane suspecte, pretabile la comiterea de infracţiuni.
·        Orice persoană necunoscută care staţionează fără motiv în spaţiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtată de urgenţă. Alertaţi mai mulţi vecini, iar dacă este cazul, apelaţi la cea mai apropiată unitate de Poliţie sau la telefonul 112.
 În situaţia în care aţi devenit victima unei tâlhării, încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale agresorului  şi apelaţi de urgenţă la 112 sau adresaţi-vă celei mai apropiate secţii de Poliţie.

Politica