Olt: Lemn comercializat fără documente legale, confiscat de poliţişti şi de Garda Forestieră, de la două firme din Izbiceni

Peste 90 metri cubi de lemn au fost confiscaţi de poliţiştii olteni, miercuri, în urma unor controale la două societăţi comerciale din comuna Izbiceni, firmele fiind şi amendate.

Potrivit unui comunicat remis de IPJ Olt, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean  Olt – Serviciul Ordine Publică, împreună cu un reprezentant al Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, au efectuat, miercuri, verificări la două societăţi comerciale cu sediul pe raza comunei Izbiceni, județul Olt.

Una dintre societățile comerciale verificate a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 15.000 lei, pentru faptul că deţinea cantitatea de 12,8 metri cubi lemn foc paletizat, fără a deţine documente legale de provenienţă, încălcând astfel prevederile Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 „Cantitatea de 12,8 metri cubi a fost confiscată şi predată în custodie reprezentanţilor Ocolului Silvic Corabia”, se arată în comunicatul citat.

Polițiștii au sancționat cu amendă în valoare de 25.000 lei cea de-a doua societate comercială verificată, pentru faptul că aceasta a comercializat cantitatea de 78,74 metri cubi cherestea, fără a emite avizele de însoţire prevăzute de legislaţia în domeniul silvic.

„De asemenea, a fost dispusă măsura confiscării valorice a contravalorii cantităţii de cherestea, în sumă de 42.283,38 lei”, mai spun reprezentanţii IPJ Olt.

Populare

Recomandări

Începe distribuirea invitațiilor pentru Ziua Persoanelor Vârstnice

Evenimentul se adresează persoanelor care au împlinit deja vârsta...

Edi Iordănescu vrea la EURO cu George Pușcaș și Florin Andone

Naționala României dispută alte două partide din preliminariile Campionatului...

Matteo Denaro, liderul mafiei siciliene, a murit

Matteo Denaro a fost condamnat de șase ori la...