joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

JUDO/Șase medalii pentru olteni la naționalele de tineret

Desfășurat, vineri, în Sala Polivalentă din Drobeta Turnu Severin, Campionatul Național de judo pentru tineret (U23 ) a adus trei medalii pentru clubul organizator, CSM Drobeta, și alte trei pentru cluburile craiovene

CSM Drobeta și-a adăugat în vistieria clubului alte 3 medalii, după naționalele de tineret. Două dintre distincții au fost obținute la 48 kg, unde Krisztina Tătar și-a adjudecat argintul, iar Iasmina Covaciu a luat bronzul. La aceeași categorie de greutate, Ana Maria Stroe s-a clasat pe locul al V-lea. Pe ultima treaptă a podiumului a urcat și Anda Vâlvoi (63 kg), în timp ce Lorena Necula (70 kg) a încheiat competiția de la malul Dunării pe locul al VII-lea. Rezultatele l-au mulțumit pe antrenorul severinean Gicu Vasilan, care a avut pe tatami sportive mult mai mici ca vârstă. “Exceptând-o pe Krisztina Tătar, care e în primul an de tineret, celelalte fete sunt mult mai mici ca vârstă. Mezina lotului e Iasmina Covaciu, care în acest an a devenit campioană națională de copii U16, după care a luat bronzul la cadeți și juniori. E o sportivă foarte talentată. Tătar a fost la 10 secunde de medalia de aur, dar, chiar dacă a pierdut finala, a obținut calificarea la Campionatul European de tineret, care va avea loc în toamnă, în Muntenegru”, a precizat Vasilan. La naționalele de la malul Dunării au participat 170 de judoka.

Două medalii de bronz și un argint pentru craioveni

Policlinica Buna Vestire Craiova

floriana-vacaru-si-georgiana-rengheaJudoul craiovean a fost reprezentat la competiția de la Drobeta Turnu Severin de sportivi de la CSU Craiova și CSM Craiova, care au reușit să urce pe podium. De la Clubul Sportiv Universitar două judoka au fost medaliate la naționalele de tineret, fiind vorba de Floriana Văcaru (+78 kg), care a obținut argintul, și Cleonia Rîciu (52 kg) – bronz. De la același club, Cătălin Bota (90 kg) și Robert Gușă (100 kg) au ocupat locul cinci. A treia medalie pentru Craiova a fost adusă de sportiva de la Clubul Sportiv Municipal, Georgiana Renghea (+78 kg) care și-a adjudecat un bronz. Judoka de la CSU Craiova sunt pregătiți de Mihai Voinea, iar cei de la CSM Craiova sunt antrenați de Adrian Nicola.

Mircea OGLINDOIU

Cosmin LENGYEL-IONESCU

Politica