sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova își întinde aripile spre Tel Aviv. Aeroportul, investiții masive în 2017

De la Craiova se va putea zbura, din 19 iunie 2017, și către Tel Aviv. Anunțul a fost prefațat de către președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, dar și de către directorul Aeroportului Internațional Craiova, Mircea Dumitru, și oficializat, ulterior, în cursul zilei de marți, de către reprezentanții Wizz Air. Anul 2017 vine nu doar cu rute noi, ci și cu investiții noi în Aeroportul din Bănie.

Mai avem două ore și un sfert până când compania Wizz Air vă va remite tuturor celor din media un comunicat oficial vizavi de încă o destinație de la Aeroportul din Craiova. Este vorba de două zboruri pe săptămână care se vor desfășura lunea și vinerea. La ora 13:30, în clipa în care veți primi comunicatele, veți afla și destinația, și prețul de pornire, și orarul, și se vor pune și bilete în vânzare. Începând din această duminică, în sfârșit, aeroportul a ajuns la o medie de cinci zboruri pe zi. O să o depășim cu următoarele două zboruri care vor începe. Sperăm să nu fie ultima veste bună pe această vară”, a declarat directorul aeroportului, Mircea Dumitru, marți dimineața.

La prânz, reprezentanții Wizz Air au emis un comunicat de presă prin care au anunțat noua rută către marele oraș din Israel, care va fi operată de două ori pe săptămână.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est și cel mai mare transportator aerian din România, anunță, astăzi, o nouă rută din Craiova spre capitala însorită a Israelului, Tel Aviv, cu începere din 19 iunie, cu două zboruri pe săptămână, lunea și vinerea. Odată cu noile curse cu tarife reduse, va crește și frecvența zborurilor spre Tel Aviv din București, la şase/săptămână, începând cu luna iunie și zilnic din septembrie. Pasagerii Wizz care plănuiesc să-și petreacă vacanța în această destinație specială își pot rezerva biletele pe wizzair.com de la doar 179 RON”, au anunțat reprezentanții companiei.

Investiții pentru operarea a trei aeronave simultan

Dincolo de acest anunț, directorul Aeroportului Craiova a mai explicat că sunt destule planuri pentru instituție și în acest an.

Vorbim despre extinderea celor două săli, zona publică de la terminalul plecări, și una dintre sălile de la terminalul de sosiri. De asemenea, intenționăm să mai depunem două proiecte pe fonduri europene care se referă la un buzunar de întoarcere la fiecare capăt al pistei și un drum tehnologic perimetral cu iluminat și supraveghere video. De asemenea, restul investițiilor se canalizează pe tot ceea ce înseamnă echipamente strict necesare pentru operarea a trei aeronave simultan”, a explicat Dumitru.

La rândul său, președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a explicat că instituția pe care o conduce este dispusă să facă toate eforturile pentru ca aeroportul să aibă cele mai înalte standarde.

Ne bucură tot ceea ce se întâmplă la Aeroportul Craiova, este proiectul nostru de suflet și ne așteptăm ca în acest moment, în care infrastructura acestuia este una dintre cele mai bune din țară și celelalte lucruri de care mai avem nevoie consiliul județean este dispus să facă toate eforturile financiare să poată să se încadreze în normele și normativele internaționale. Ne așteptăm ca și firma Ryanair să vină pentru a avea din nou discuții pentru că problemele Brexit necesită o nouă abordare. După cum știți, firma este una irlandeză și va trebui să plătească foarte mult pentru staționarea pe aeroporturile din UE, așa că ne așteptăm să se petreacă ceva și pentru Aeroportul din Craiova, adică și alte destinații, în afară de Valencia. Sutem dispuși să investim pe aeroport atât cât trebuie”, a spus Prioteasa.

Intervenții ar urma să fie făcute la partea de etaj a actualei săli de plecări, unde să se facă scări care să meargă direct în zona de platformă a aeroportului. Este nevoie, totodată, de încă o scară de urcare/coborâre pentru pasageri, în momentul de față existând doar trei, de un degivror, de cărucioare de bagaje, de bandă de transportare nouă și alte echipamente. În plus, la aeroport ar urma să fie realizată o nouă unitate de pompieri, printr-o colaborare transfrontalieră cu bulgarii.

Aeroportul Internațional Craiova a avut, în 2016, un număr de 222.320 de pasageri, până la data de 27 martie inclusiv fiind înregistrați circa 64.000. Previziunea de pasageri care vor tranzita Aeroportul Craiova în acest an este situată între 375.000 și 400.000 de pasageri, conform conducerii.

Politica