Craioveni, în arest pentru tâlhărie

Polițiștii craioveni au reținut doi tineri pentru comiterea mai multor tâlhării, dar și pentru tentativă la tâlhărie, aceștia fiind introduși în arestul inspectoratului.
 
          Luni, 27.03.2017, la ora 14:40, polițiștii craioveni au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 de către un minor de 16 ani, din Craiova cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe bvd. Nicolae Romanescu, împreună cu un coleg, au fost acostaţi de doi tineri necunoscuţi care, prin ameninţări cu un spray iritant-lacrimogen şi acte de violenţă, au încercat să le sustragă telefoanele mobile.
          Polițiștii Secției 2 Poliție  anunțați despre eveniment s-au deplasat de urgență la locația indicată, iar la scurt timp, în baza semnalmentelor furnizate de persoanele vătămate cei doi autori au fost identificați și prinși în apropiere de locul de comitere al faptei, aceștia fiind identificați  în persoana lui P. PRINŢU, de 19 de ani și M. C., de 17 de ani, ambii din municipiul Craiova.
          În urma controlului corporal polițiștii au găsit asupra minorului de 17 ani un spray iritant-lacrimogen, despre care s-a stabilit că a fost folosit la comiterea faptei.
          Prin extinderea cercetărilor, polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 2 Poliție au stabilit şi faptul că, la data de 24.03.2017, cei doi suspecți au sustras telefoanele mobile din posesia altor trei craioveni.
După analizarea probatoriului cu procurorul de caz a rezultat că sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunilor de tâlhărie şi tâlhărie calificată, întrucât tânărul de 17 ani a folosit un spray iritant lacrimogen la comiterea faptelor, astfel că faţă de cei doi suspecţi s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârşirea a două infracţiuni de tâlhărie; o infracţiune de tâlhăria calificată și o infracţiune de tentativa la tâlhărie.
Faţă de cei doi suspecţi a fost luată măsura reţinerii pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 ore şi au fost introduşi în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Dolj, urmând ca astăzi să se facă propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă către Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova.
IPJ DOLJ

Populare

Recomandări

Casa memorială ”Ion Popescu-Voitești” a fost restaurată

Investiția în acest proiect a fost de aproximativ 4...

Oltean găsit spânzurat într-o anexă din gospodărie

Un bărbat în vârstă de 48 de ani,...

O primărie din Oltenia a plătit 100.000 de euro pentru un WC

Cazul a fost trimis în judecată! S-au întocmit documente...

Conferința anuală a Institutului de Cercetări Socio-Umane „C. S. Nicolăescu-Plopșor”, la Aman

Institutul de Cercetări Socio-Umane din Craiova „C. S. Nicolăescu-Plopșor”...