joi, iunie 20, 2024

Ultima ora

Sport

Craioveanul care a vrut să arunce în aer şase poliţişti, menţinut după gratii

Tânărul, de 29 de ani, din Craiova, ajuns după  gratii pentru că a ameninţat  şase poliţişti cu cuţitul, dar şi că îi aruncă în aer, după  ce a smuls furtunul de gaze de la aragaz, a fost menţinut după gratii de magistraţii Curţii de Apel Craiova. Instanţa a luat acestă hotărâre luni, şi urmează să înceapă judecarea apelului declarat de bărbat împotriva sentinţei Judecătoriei Craiova prin care a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare cu executare pentru ultraj. Fapta s-a petrecut în blocul nr. 30 din Craioviţa Nouă, unde locatarii chemaseră Poliţia pentru că tânărul făcea scandal şi îşi agresase o rudă.

Reamintim că scandalul în urma căruia Sorin Marian Prioteasa, de 29 de ani, din Craiova, a ajuns în spatele gratiilor, s-a petrecut în noaptea 18/19 august 2016, în blocul nr. 30, bulevardul Oltenia, din cartierul Craioviţa Nouă. Tânărul, care consumase în prealabil băuturi alcoolice,  şi-a agresat bunica, în vârstă  de 82 de ani, iar vecinii, care au auzit strigătele victimei, au sunat la 112, chemând Poliţia. Trei echipaje de poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Craiova au ajuns la faţa locului, dar când agresorul i-a văzut la uşă, a început să-i înjure  şi să-i ameninţe cu bătaia, mai exact cu un cuţit  şi o bâtă. În plus, la un moment dat a scos o brichetă  ameninţând că aruncă  totul în aer, atât pe poliţişti cât şi pe vecinii care îi chemaseră, pentru că  smulsese furtunul de alimentare cu gaz al aragazului. Cei  şase poliţişti au intervenit în forţă  până  la urmă, l-au imobilizat pe scandalagiu, l-au urcat în maşină  şi l-au dus la sediul Secţiei de Poliţie, de unde a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. După  ce a fost audiat de procuror, pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii a  şase infracţiuni de ultraj, în baza plângerilor depuse de agenţii agresaţi, fiind reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior arestat preventiv, măsură  prelungită faţă de el în fiecare lună.

Pe timpul intervenţiei, Prioteasa Marian Sorin a ameninţat în mod direct un număr de  şase poliţişti, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu ce implicau exerciţiul autorităţii de stat, cu acte de violenţă  fizică prin folosirea unui cuţit  şi a unei bâte. De asemenea, funcţionarii publici au fost ameninţaţi în mod direct de către Prioteasa Marian Sorin prin faptul că va produce o explozie prin aprinderea instalaţiei de gaze din locuinţă, instalaţie pe care o deteriorase cu ocazia scandalului anterior”, au reţinut procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Procurorii Parchetului de pe lângă  Judecătoria Craiova au finalizat cercetările  şi au întocmit rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată  a lui Sorin Marian Prioteasa pentru comiterea infracţiunii de ultraj, dosarul înregistrându-se la Judecătoria Craiova pe 9 septembrie 2016. Dosarul a intrat în camera preliminară, a fost analizat de judecători, iar pe 20 octombrie, instanţa a constatat legalitatea probelor şi a rechizitoriului Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, dispunând începerea procesului. Inculpatul a recunoscut totul în faţa judecătorilor şi a cerut să beneficieze de prevederile vizând reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă, astfel că magistraţii Judecătoriei Craiova l-au condamnat, pe 12 ianuarie a.c., la o pedeapsă totală de 16 luni închisoare cu executare (câte 6 luni de închisoare pentru fiecare parte vătămată, pedepsele fiind contopite într-una de 6 luni la care s-a adăugat un spor de o treime din restul pedepselor):  „contopeşte pedepsele stabilite, în pedeapsa cea mai grea, aceea de 6 luni închisoare, la care adaugă un spor de o treime din restul pedepselor stabilite, adică 10 luni închisoare, inculpatul urmând a executa pedeapsa finală de 16 luni închisoare. Menţine măsura arestării preventive a inculpatului Prioteasa Marian Sorin. Deduce din durata pedepsei durata reţinerii şi arestării preventive din data de 19.08.2016 până la data de 12.01.2017, data pronunţării prezentei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 12.01.2017”.

Craioveanul, nemulţumit de sentinţă, a declarat apel, primul termen de judecată fiind stabilit, la Curtea de Apel Craiova, pe 24 martie a.c.. Între timp, însă, luni, 6 martie, bărbatul a fost menţinut după gratii: „Menţine măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Prioteasa Marian Sorin. Pronunţată în şedinţă publică de la 06.03.2017”.

 

Politica