sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Slatina: Locuri rezervate în parcări, cu abonament lunar sau anual

Potrivit regulamentului pentru parcările din municipiu, pe care îl pregăteşte Primăria Slatina, slătinenii vor avea posibilitatea să-şi rezerve locul de parcare, în schimbul unui abonament lunar sau anual.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Administrarea Străzilor şi Iluminat Public din cadrul Primăriei Slatina în schimbul plăţii unor taxe, slătinenii vor avea loc de parcare rezervat, în zona adiacentă locuinţei, în intervalul orar 17.00 – 8.00 şi în weekenduri. Taxa de închiriere ar putea fi 20 de lei pe lună.Pentru parcările rezidenţiale, vom introduce abonamente de tip reşedinţă, în schimbul unei taxe anuale. Acestea dau dreptul folosirii locului de parcare, de luni până vineri, între orele 17.00 şi 8.00, iar sâmbăta şi duminica, 24 de ore din 24. În schimbul plăţii acestei taxe, locurile de parcare sunt închiriate. Cetăţenii pot să solicite închirierea unui loc de parcare pe o rază de 30 de metri faţă de blocul în care locuiesc. Cei care nu îşi iau cu chirie un loc de parcare, pot parca pe celelalte locuri rămase libere. Taxa de închiriere ar putea fi în jur de 20 de lei pe lună, deci 240 de lei pe an, a declarat Claudiu Dascălu.

Acesta a arătat şi care va fi ordinea în care se vor împărţi locurile din parcările rezidenţiale, având în vedere că numărul autoturismelor depăşeşte capacitatea parcărilor din Slatina.Închirierea locurilor de parcare se va face în ordinea următoare: persoane cu dizabilităţi, persoanele care au domiciliul în zona sistematizată şi deţin un autovehicul înmatriculat la adresa de domiciliu, apoi sunt persoanele care deţin locuinţă în zonă, dar au maşină în leasing sau cu contract de comodat, după aceea urmează persoane care nu au domiciliul în zonă, dar deţin un imobil acolo, după aceea persoane juridice şi alţi cetăţeni, a mai afirmat Dascălu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Noul regulament, de luna viitoare

În această perioadă, angajaţii DASIP inventariază locurile de parcare din Slatina, urmând ca marcajele să fie trasate din nou. „Urmează ca, în perioada următoare, să stabilim blocurile arondate fiecărei parcări şi trebuie retrasate marcajele”, a mai afirmat directorul DASIP. Noul regulament al parcărilor din municipiul Slatina ar putea intra în vigoare de luna viitoare. „Eu sper ca, până pe 8 martie, regulamentul să fie gata, să-l discut cu domnul primar şi să-l punem,după aceea, pe transparenţă. Acolo va sta 30 de zile, cei interesaţi putând să aducă amendamente şi completări, după care va merge în consiliul local pentru a fi votat”, a mai declarat Claudiu Dascălu.

Politica