luni, iunie 24, 2024

Ultima ora

Sport

8 maimuțe din specia capucin, la Zoo Craiova

O familie de maimuțe din specia capucin ajunge, la sfârșitul săptămânii, în Grădina Zoologică din Parcul „Nicolae Romanescu”, din Craiova. Este vorba despre un număr total de 8 maimuțe, din care două femele. Acestea au fost donate de Grădina Zoologică din Oradea.  Angajații Zoo Craiova au pregătit deja noul habitat pentru familia de capucini.

În Grădina Zoologică din Parcul „Romanescu” se află acum doar maimuța Benji.

Maimuțele din specia capucin sunt amuzante, jucăușe și inteligente. Ele se numără printre cele mai căutate primate ca animal de companie pentru că se adaptează foarte repede și se integrează bine într-o familie în care este răsfățată și iubită.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Maimuțele capucin sunt cunoscute și pentru că au fost promovate într-o serie de producții de la Hollywood.

Maimuța capucin face parte din familia Cebidae alături de alte 14 specii. Trăiește în zona tropicală și subtropicală din America Centrala și de Sud, dar și în țări ca Argentina, Bolivia, Brazila, Colombia, Costa Rica, Ecuador, Honduras, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Venezuela, potrivit site-ului  encyclopedia.com, citat de Agerpres.
Numele l-a primit după ținuta pe care o purtau călugării Capucin, scrie sursa citată, o ramificație a Ordinului Călugărilor Franciscani, o robă maro prevăzută cu o glugă imensă ce le acoperea capul, iar în momentul în care exploratorii au ajuns în America, în secolul al XV-lea, au găsit niște maimuțe mici, ce semănau cu preoții de mai sus, așa că le-au numit capucini.

Politica