vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S-au pus pe tăiat și furat material lemnos

Polițiști din patru comune gorjene au prins mai multe persoane, în ultimele zile, transportând material lemnos pentru care nu aveau marcă silvică.

La data de 17 februarie, polițiști din cadrul Postului de Poliție Stănești s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în perioada decembrie 2016 – ianuarie 2017, un tânăr, de 19 ani, din comuna Stănești, fără ocupaţie, a tăiat fără drept un număr de șase arbori esență salcâm, care nu prezentau marcă silvică, cu diametrul la cioată cuprins între 15 și 22 cm, pe care i-a transportat la domiciliu.

În aceeași zi, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Motru s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un tânăr de 21 de ani, din comuna Slivilești, a tăiat fără drept un număr de trei arbori de esență gorun și fag, care nu prezentau marcă silvică, din pădurea administrată de Ocolul Silvic Motru, pe care i-a transportat cu un autoturism neînmatriculat, pe un drum agricol. La apariția organelor de poliție, tânărul a abandonat materialul lemnos și a fugit de la fața locului, fiind identificat ulterior la domiciliu. Totodată, tot pe 17 februarie, polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni au depistat în flagrant un bărbat, de 65 de ani, din municipiul Ploieşti, județul Prahova, şi un tânăr, de 17 ani, din oraşul Turceni, în timp ce tăiau şi sustrăgeau un număr de 5 arbori de esenţă salcâm, cu diametrul la cioată cuprins între 12 și 24 cm, de pe un teren ce se află în afara fondului forestier, de pe raza oraşului Turceni. Cantitatea de material lemnos a fost indisponibilizată şi lăsată în custodie Ocolului Silvic Turceni, fiind confiscat și un motoferăstrău folosit la tăierea arborilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu în ultimul rând, la data de 18 februarie, polițiști din cadrul Postului de Poliție Schela s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat, de 34 de ani, din comuna Schela, a tăiat fără drept și a sustras un număr de cinci arbori de esență salcâm, cu diametrele cuprinse între 10 și 30 de cm, de pe un teren cu vegetaţie forestieră aparținând unei femei, de 76 de ani, din aceeaşi localitate.

În toate cauzele amintite, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere și sustragere de material lemnos.

Politica