sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Datorii nesimţite la căldură, în Severin

Au căldură în apartamente, la bloc, dar nu vor să plătească acest serviciu! Există asociaţii de locatari din Severin care nu au achitat un leu pentru căldura primită în acestă iarnă! Nu sunt zvonuri, o spun autorităţile locale, oficial. Peste 4 milioane de lei datorează în acest moment populaţia Severinului către Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică (SPAET), din subordinea Primăriei Severin, gradul de încasare fiind, pentru lunile noiembrie şi decembrie, de doar 54 la sută. Primarul Marius Screciu face apel la populaţie să conştientizeze situaţia şi să considere acest serviciu ca pe oricare altul, adică bun de plată, pentru ca Primăria să nu intre în blocaj. Deşi confortul termic al municipiului Drobeta Turnu Severin a fost asigurat cu mari eforturi de minicipalitate, după primele două luni de la începerea furnizării agentului termic, doar jumătate din populaţie plăteşte facturile.

Există asociaţii de proprietari care nu au plătit până acum niciun leu către SPAET, iar altele care au grad de încasare sub 10 la sută. Primarul Marius Screciu spune că nu înţelege o astfel de atitudine, în condiţiile în care pentru alte servicii nu se admit întârzieri la plată. S-a ajuns în situaţia de a fi la limită cu achiziţia de păcură şi dacă se continuă în acest fel, municipalitatea avertizează că va ajunge în imposibilitatea de a mai furniza căldură. În luna noiembrie a anului trecut, în disperare de cauză, populaţia făcea presiuni, inclusiv prin manifestaţii de stradă, asupra primarului şi a municipalităţii, pentru că în apartamente era frig. Problema s-a rezolvat, cu cheltuieli imense, cu eforturi uriaşe din partea administraţiei locale, iar acum când există confort termic, beneficiarii serviciilor de furnizare a energiei termice uită să îşi plătească facturile. În aceste condiţii, municipalitatea ori trece la executarea rău-platnicilor, ori sistează furnizarea de agent termic în oraş.

,,Asociaţiile 103 şi 34 au plătit zero lei!”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu susţine că sunt asociaţii de proprietari care nu au încasat niciun leu pe lunile noiembrie şi decembrie. „Din păcate Asociaţiile de proprietari nu îşi plătesc agentul termic. A fost o presiune foarte mare să avem agent termic, iar cu mari eforturi şi cheltuieli uriaşe am reuşit să livrăm acest agent termic. Nu înţeleg de ce oamenii nu plătesc. Gradul de încasare pe lunile noiembrie şi decembrie este de doar 54%. Nu este normal să plătească doar puţin mai mult de jumătate agentul termic. Pot să va spun că sunt Asociaţii de proprietari care au plătit zero lei către SPAET. De exemplu Asociaţiile de proprietari 103 şi 34 au plătit zero lei. Sunt însă şi asociaţii care au plătit 100%. Suntem în situaţia de a fi la limită cu achiziţia de păcură din cauza faptului că nu se încasează bani de populaţie. Riscăm ca până la sfârşitul lunii februarie să rămânem fără bani de păcură pentru producerea agentului termic în Severin. Noi lucrăm cu OMV care ne ia banii în avans pentru păcură. Am reuşit cu subvenţiile să acoperim acest deficit, însă suntem la limită. Poate mi-ar fi uşor să debranşez aceste asociaţii care nu au plătit nimic, însă mă gândesc că sunt familii, bătrâni, copii care nu merită acest tratament. Fac un apel către cetăţeni să se găsească o soluţie pentru plata agentului termic”, a declarat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

 

Politica