sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

LUPTE LIBERE/Junioara Bărbulescu, noua campioană naţională de seniori

Deşi a participat cu junioarele, CSM Drobeta a cucerit două medalii la Campionatul Naţional de lupte libere, pentru seniori, de la Reşiţa

Prezent cu 3 junioare în concurs, clubul severinean a avut două reprezentante pe podiumul de premiere, la prima competiţie din 2017. Dacă Denisa Breazu (48 kg) s-a clasat pe locul al V-lea, campioana naţională de cadeţi, de anul trecut, Larisa-Maria Niţu (75 kg) şi-a adjudecat bronzul la Naţionalele de seniori, de la Reşiţa, iar Mihaela-Denisa Bărbulescu (53 kg) a cucerit aurul.

„E pentru prima dată când lupt la seniori şi a fost destul de greu. Am avut patru meciuri şi am câştigat două dintre ele, rezultate care mi-au adus medalia de bronz. Nu mă aşteptam să fiu pe podium, ţinând cont că am fost cea mai mică sportivă din concurs”, a declarat severineanca de nici 18 ani, Larisa Niţu, pentru Jurnalul Olteniei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Surpriza concursului a furnizat-o colega ei de club Mihaela Bărbulescu, care, la nici 19 ani, a devenit campioană naţională de seniori.

„Sunt foarte bucuroasă de acest rezultat. Sincer, nu credeam că pot să iau medalia de aur. Am avut trei meciuri, în care am învins sportive de la cluburile din Mangalia, Bacău şi Jimbolia. Toate erau, mult mai mari, ca vârstă, decât mine”, a precizat eleva lui Marin Dobrescu.

Peste două săptămâni, la Timişoara, sportivele sale vor lupta pentru noi medalii, la Campionatul Naţional de tineret (U23).

„Am avut cele mai mici fete din concurs şi am învins sportive consacrate. Am început anul cum nu se putea mai bine şi vreau să continuăm în aceeaşi notă. Aştept noi medalii, la Naţionalele de tineret”, a spus antrenorul secţiei de lupte de la CSM Drobeta, Marin Dobrescu.

 

Politica